De 10 persoonlijk gebreide kraamcadeautjes
De 10 persoonlijk gebreide kraamcadeautjes

De geboorte van een baby is een van de mooiste gebeurtenissen van het leven. Zeker wanneer je oma bent geworden of tante of wanneer je jeugdvriendin is bevallen. Er zijn tal van babyspullen online en in de winkel te verkrijgen, maar voor een persoonlijk kraamcadeau pak je er natuurlijk jouw breinaalden bij. Vandaag laat ik je 10 persoonlijk gebreide kraamcadeautjes zien die jij met liefde breit voor een baby.

#1 - Gebreide babymuts

We beginnen met deze schattige gebreide babymuts van een breipatroon van Søstrene Grene. De breipatronen van Søstrene Grene zijn bijzonder duidelijk en overzichtelijk. Er staat precies uitgelegd welke garen je nodig hebt, die je ook eenvoudig kunt kopen in dezelfde winkel en ook de afmetingen en verschillende soorten breinaalden staan keurig vermeld. Met dit breipatroon brei je een schattige babymuts om de baby warm te houden tijdens koude dagen.

[Bron - Søstrene Grene]
#2 - Gebreide babyslofjes

Het is belangrijk dat een baby lekker warm wordt gehouden, want baby’tjes kunnen lastig hun eigen temperatuur reguleren. Met deze schattige babyslofjes houd jij de voetjes van een baby lekker warm. In deze video laat Sabine van der Palen zien hoe je als beginner schattige babyslofjes breit. Sabine laat in haar video duidelijk zien hoe je de babyslofjes maakt. Uiteraard kun je de kleur van de wol volledig zelf kiezen, maar als je hetzelfde resultaat wilt bereiken als in de video, dan is het verstandig om te kiezen voor wol geschikt voor breinaalden van 3 à 4 mm.
#3 - Gebreide tuinbroek

Vaak ziet een baby er al snel schattig uit, maar in deze gebreide tuinbroek van Katia garens en stoffen steelt een baby helemaal de show. In deze video wordt niet gesproken, maar wordt wel iedere stap doorgenomen. Helaas is het uitgeschreven breipatroon niet gratis, maar wanneer je de video langzaam afspeelt en een paar keer terugkijkt, is het breipatroon eenvoudig te volgen. Deze gebreide tuinbroek is een uitstekend persoonlijk gebreid kraamcadeautje.

[Bron - Katia garens en stoffen]#4 - Gebreide babydeken

Een lekker warm gebreid babydekentje waar een baby heerlijk onder kan slapen is een perfect persoonlijk gebreid kraamcadeautje. In deze video van Creakevertje wordt uitgelegd hoe we een babydekentje met een mooi patroon kunnen breien. Creakevertje doet haar naam eer aan, want het originele patroon is van sloffen voor volwassenen, maar zij heeft er een babydeken van gebreid. Het breien van de babydeken wordt in twee verschillende video’s uitgelegd.

Deel 1 - babydeken breien

Deel 2 - babydeken breien

[Bron - Creakevertje]
#5 - Gebreide babytrui

Een babytrui breien doe je eenvoudig met de video van Breistudio Kim. Kim legt de stappen voor het maken van een gebreid babytruitje eenvoudig uit en wanneer je de video lastig vindt om te volgen, kun je altijd in de beschrijving van de video klikken om het patroon op papier uitgelegd te zien. Deze effen babytrui kun je in verschillende maten en kleuren breien, zodat een baby nog lang plezier heeft van zijn warme truitjes.

[Bron - Breistudio Kim]
#6 - Gebreid babyvest

Niet alleen het breien van een babytrui als persoonlijk gebreid kraamcadeautje is ontzettend leuk, maar het breien van een babyvestje wordt hoogstwaarschijnlijk ook door de ontvanger gewaardeerd. In deze video van Ik wil breien laat Dominique zien hoe je dit schattige babyvestje breit. Het patroon is ook voor een klein prijsje uitgeschreven, maar de video is in principe duidelijk genoeg. Aangezien er verschillende patronen in dit babyvestje worden gebreid, is het breien van dit babyvestje weggelegd voor de meer gevorderde breier.

[Bron - Ik wil breien]


#7 - Gebreide babyjurk

Er is maar weinig zo schattig als een baby in een schattige outfit. Deze gebreide babyjurk is eenvoudig te breien, maar het gratis breipatroon van Purl Soho is wel in het Engels. Gelukkig wordt er in het breipatroon duidelijk uitgelegd hoe dit gebreide babyjurkje in elkaar zit en wordt de tekst aan de hand van foto’s verduidelijkt. Dit schattige gebreide babyjurkje is een uitstekend persoonlijk gebreid kraamcadeautje.

[Bron - Purl Soho] 


#8 - Gebreide babybroek

Een heerlijk ruim zittend gebreid babybroekje levert een leuk persoonlijk kraamcadeautje op. Dit gebreide babybroekje van Berroco kun je in verschillende kleuren breien en is voor iedere baby geschikt vanwege het effen patroon. Dit gebreide babybroekje is heerlijk zacht en en kan in verschillende maten worden gebreid, zodat de baby er nog lang in kan rondkruipen.


[Bron - Berroco]

#9 - Gebreide knuffel

Het breien en geven van babykleertjes is natuurlijk ontzettend leuk, maar het is ook leuk om een gebreide knuffel als persoonlijk kraamcadeautje te geven. In deze video laat Juf Jannie zien hoe ze met een loombord een olifantje breit. Deze video is niet alleen leuk voor volwassenen, maar je kunt je eigen kinderen ook laten helpen met het breien van dit kraamcadeautje.

[Bron - Hobbii.nl]


#10 - Gebreide octopus

Baby’s leren ontzettend veel in korte tijd. Met de tentakels van deze gebreide octopus kunnen ze dan ook lekker spelen en ontdekken. Deze octopus is ontzettend leuk om te breien, omdat hij er niet alleen schattig uitziet, maar ook nog eens vrij eenvoudig is om te maken. Hebben de ontvangers van het kraamcadeautje een zee thema op de slaapkamer van hun kindje, dan mag deze gebreide octopus van Purl Soho niet ontbreken!

[Bron - Purl Soho]


Coby
Door

Coby

op 17 Jan 2023

Hartelijk dank voor zeer leuke mooie patronen! Groet Coby

Yvonne
Door

Yvonne

op 07 Apr 2024

Hartstikke leuke ideeën. Bedankt! Yvonne

Reactie plaatsen