Markten en beurzen in 2023
Markten en beurzen in 2023

Niks is zo leuk om mijn passie met andere hakers en breiers te delen en waar kun je deze passie nu beter delen dan op markten en beurzen speciaal georganiseerd voor deze groep creatievelingen? Er staan genoeg markten en beurzen op de agenda en ik breng deze graag onder de aandacht, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Lees snel verder, zodat je kunt bepalen waar jouw volgende tripje naar toe gaat.

#1 Nederlandse Breidagen 

Ik trap deze lijst af met een van de grootste evenementen gericht op breien en haken in Nederland. Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zo ver. Op 13 en 14 oktober 2023 in de Ijsselhallen in Zwolle vinden de Nederlandse Breidagen plaats. Ondanks de naam van dit evenement is het niet alleen geschikt voor iedereen die van breien houdt, maar ook voor hakers. Tijdens de Nederlandse Breidagen krijgen de leukste brei- en haakwinkels van Nederland de kans om presentaties te geven. Daarnaast is er ruimte om workshops te volgen, zodat je ook lekker zelf aan de slag kunt. Een ding is zeker; je vertrekt met een hoofd vol inspiratie voor jouw volgende brei- of haakproject.

Bron - RTV Oost

#2 Joure onder de wol 

Een ander evenement die volledig in het teken staat van wol is Joure onder de wol. Tijdens dit evenement draait het volledig om dit natuurproduct afkomstig van het schaap. De schapen worden geschoren en je kunt de wol kopen om zelf mee aan de slag te gaan. Zo kun je het wol bijvoorbeeld spinnen om in jouw brei- en/of haakwerk te gebruiken. Overal staan kraampjes met mensen die laten zien wat zij allemaal met wol doen en zij laten ook zien wat jíj allemaal met wol kunt doen. Aanwezig zijn bij dit evenement? Kom op zaterdag 13 mei 2023 naar Joure en geniet van onder de wol.

 Bron - GrootdeFryskeMarren

#3 Het Wolfeest

Op 8 en 9 juli 2023 wordt het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest gehouden bij de Herders van Balloo in de buurt van Assen. Het Wolfeest bestaat uit een grote fair waarbij de natuurlijk uiteraard ligt op wol. Je kunt tijdens het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest inspiratie opdoen voor creatieve projecten en je kunt zelfs zien hoe een antieke sokkenbreimachine vroeger het werk deed. Er zijn zowel workshops voor volwassenen als voor kinderen, zodat jullie er eventueel als gezin een leuk en gezellig uitje van kunnen maken. In regio midden is dan net de zomervakantie begonnen, dus het is vooral een leuke activiteit om de zomervakantie in te luiden.

Bron - Janet Vermist

#4 Weversmarkt 

Van Assen gaan we richting het westen van het land. In Hoorn wordt op 26 juli 2023 de Weversmarkt gehouden. De Weversmarkt draait om textiel in de breedste zin van het woord. Iedereen die houdt van weven, breien, haken of een andere textiele werkvorm kan zijn hart ophalen tijdens deze markt met meer dan 180 kraampjes. De kans is klein dat je met lege handen zult vertrekken, want er is vanalles verkrijgbaar. Van haakpakketten tot verfkruiden en van vilt tot woonaccessoires, deze markt gaat je creatieve brein te boven. Plan een uitje naar Noord-Holland en geniet van de markt waar je met gemak een paar uur kunt struinen.

 Bron - Weversmarkt Hoorn NH

#5 Farm & Country Fair

Een evenement dat niet alleen in het teken staat van breien en haken, maar wel de moeite waard is om te bezoeken is de Farm & County Fair. Er zijn verschillende deelnemers aan dit evenement die je kennis laten maken met hun wolcreaties en die je laten zien hoe wol gesponnen wordt. Daarnaast kun je zelf wol kopen bij verschillende kraampjes.  Het leuke aan dit evenement is dat het een uitje zou kunnen zijn voor het gehele gezin. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan wol, breien en haken, maar er zijn ook activiteiten voor kinderen, verschillende eetkraampjes en weilandjes met dieren. De Farm & Country Fair is op 23 tot en met 25 juni 2023 te bezoeken tussen Aalten en Dinxperlo.

Bron - Countryfair.nl

Uiteraard zijn er een stuk meer meer markten en beurzen met wol en haken als overkoepelend thema. Ik heb een top 5 gemaakt van een aantal markten en beurzen die in 2023 plaats zullen gaan vinden, maar ik heb er zeker meer dan genoeg gemist. Ik ben dan ook benieuwd welke markten en beurzen aan mijn aandacht zijn ontsnapt. Laat het weten in de reacties, zodat ik en andere breiers/hakers kunnen genieten van de markten en beurzen die worden georganiseerd.

Sandra Lubbersen
Door

Sandra Lubbersen

op 26 Mar 2023

Kreadoe 14 tot 16 april groetjes

Sylvia Tichelaar
Door

Sylvia Tichelaar

op 26 Mar 2023

Leuk die tips voor markten. Bedankt. Ik ga proberen er minstens 1 te bezoeken. Is vanaf Terschelling soms wat lastig. Fijn weekend.

Reactie plaatsen