Page content

article content

Waar koop jij je garen?

Waar koop jij je garen? Je kent het misschien wel……je wil graag wat nieuwe bolletjes garen kopen voor een project (of gewoon voor de heb). Maar waar ga je dat kopen?

Er zijn grof gezegd twee opties: online of in de fysieke winkel.

De laatste keer dat ik garen kocht, deed ik dit online bij een bekende, grotere firma. De reden dat ik vaak voor een online winkel kies is eigenlijk vooral het gemak. Wanneer ik weet wat ik hebben wil, dan is dit natuurlijk het makkelijkst. Ik heb zo mijn vaste merken en koop dan vaak garen in grotere hoeveelheden. Dan vallen de verzendkosten namelijk vaak ook weg en is het vaak goedkoper dan in een fysieke winkel. Een enkele keer bestel ik dan een onbekend bolletje mee om uit te proberen.

Een enkel bolletje kopen

Wanneer ik een enkel bolletje nodig heb, loop ik naar de lokale handwerkwinkel. Dit is dan goedkoper, omdat er geen verzendkosten bij komen.

Waar koop jij je garen

Wat is er fijner dan zelf de garens te kunnen bekijken en te kunnen voelen? Voor mij is dat de enige manier om te bepalen wat en hoeveel ik nodig denk te hebben voor een project. Heerlijk hoor, om voor een kast gevuld met mooie garens te staan en her en der een bolletje er uit te pakken en te bedenken wat ik er mee kan maken. Ik voel me dan net een kind in een snoepwinkel. Het nadeel is natuurlijk dat je altijd weer met meer weggaat dat dat de bedoeling is!

Wat voor mij persoonlijk ook een groot voordeel is van een fysieke winkel is het persoonlijke contact. Je kunt om raad vragen en een praatje over haken of breien is natuurlijk altijd gezellig! Zo kom je vaak ook weer op nieuwe ideeën. Ook steun ik met mijn aankopen ook graag de lokale ondernemer, omdat die het in deze tijd vaak al moeilijk genoeg heeft.

Voorkeur

Uiteindelijk heeft een fysieke winkel mijn voorkeur vanwege de eerder genoemde voordelen, ook al is het soms wat duurder.

Mijn vraag is dan ook: wat heeft jouw voorkeur? Bestel jij je garen liever online of ga je naar een fysieke winkel? Waarom?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

8 reacties op “Waar koop jij je garen?


Door Tinie Houtzager op 10 juli 2015

Ik koop mijn garen bijna altijd online. De reden dat ik het doe is omdat er geen winkel in de buurt is. Maaar ben ik ergens op vakantie, dan ga ik opzoek naar een winkel waar ik bolletjes kan bekijken. Als een kind zo blij kom ik dan thuis


Door Thalma op 10 juli 2015

Ik koop idd ook vaak via internet, een hele enkele keer in een echte winkel, we hebben er nu een in ons dorp, hoera, maar in mn webshop heb ik meer keus.


Door Corrie op 10 juli 2015

Ook ik koop heel veel van mijn wolletjes online, maar ook de lokale ondernemer sla ik zeker niet over


Door mary hagleitner op 10 juli 2015

het liefste,maar ook het gevaarlijkst is in een winkel natuurlijk……daar is de kans zooo groot dat je nog iets anders moois ziet……als ik specifiek iets zoek ga ik online…….maar dan mis ik wel de geur en kleur van een echte wolwinkel……..


Door Ria op 10 juli 2015

Beide als ik iets speciaals zoek meestal online.


Door INGRID CAUWELS op 10 juli 2015

Voor het ogenblik online , ik kan dit dan eens rustig bekijken en kiezen en meestal heb ik dan een project op het oog , maar vroeger toen er hier een lokale winkel was kocht ik ook wel eens om te hebben en daar heb ik eigenlijk beetje spijt van , want er komen steeds opnieuw leuke wolletjes op de markt die ik dan ook wel weer wil hebben ..maar … je moet ook tijd hebben dit dan ook allemaal eens te verwerken en daar wringt het schoentje … Voor het ogenblik is er hier geen wolwinkel meer en … heb er eigenlijk al aan gedacht er hier zelf eentje te beginnen …


Door Marja op 10 juli 2015

Ik koop meestal online. Hier is sinds kort een kleine winkel maar die heeft alleen maar scheepjes wol . Dus voor andere soorten moet ik wel online kopen want de eerst volgende winkel is 40 km verder en ben niet instaat om daar naar toe te gaan.


Door Petra op 10 juli 2015

Ik koop eigenlijk altijd online, hoewel er bij ons in het dorp wel een handwerkwinkel is. Deze heeft echter beperkte keus, vandaar.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.