Op bezoek bij…Caro’s Atelier
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
2 min
1

Op bezoek bij…Caro’s Atelier

2 min
1

Op bezoek bij…Caro’s Atelier

Vooruit, laat ik beginnen met een bekentenis. In de eerste instantie was deze serie blogs bedoeld om kleine lokale winkels in de spotlight te zetten en de verhalen erachter te vertellen. Waarom, omdat ik het heerlijk vind om verhalen te horen van mensen en die met anderen te delen. Omdat het soms ook gewoon heel erg leuk is om echt te winkelen. Niet te kijken en te kopen, maar te beleven en het mee te maken. En deze keer, ach deze keer was ik gewoon uitzonderlijk nieuwsgierig.

Caro’s Atelier is waarschijnlijk bij velen van jullie wel bekend. Is het niet omdat je besteld hebt, dan zeker wel van het internet omdat je er een keer hebt gezocht naar garen of omdat je ze op een beurs hebt gezien. Caroline ontvangt me hartelijk op het industrieterrein van Almere. Dat klinkt misschien alles behalve romantisch, maar ik heb het meteen prima naar mijn zin. Achter de kleine showroom met een van de grootste verzamelingen bolletjes die ik ooit heb gezien, zit een gigantisch magazijn. Met van elk van die bolletjes nog meer precies dezelfde bolletjes. Hebberig wordt je ervan. Caroline vertelt dat de winkel eigenlijk is geboren vanuit frustratie. Als je dan ’s avonds op de bank zit en je garen is op, dat je dan een week lang moet wachten voor je verder kan omdat dan pas je nieuwe bolletje binnen komt. En zo is het begonnen.

dav

Je moet het niet zien als een echte fysieke winkel, Caro’s Atelier is vooral een showroom. Dat wil zeggen dat je de bolletjes kunt zien en voelen, maar niet dat er kasten vol liggen met dezelfde bolletjes. Je kiest je garen, gaat naar de kassa en vervolgens komt van dat garen voor jou de juiste hoeveelheid uit dat immense magazijn. Ik vind het heerlijk. Omdat er van elk bolletje maar 1 exemplaar in de winkel ligt, is het heel fijn zoeken en snuffelen. Met gevaar voor eigen leven, tijd en portemonnee, maar ik vind nog steeds dat haken de meest gezonde verslaving is die je kunt hebben.

Inmiddels is het kleine idee op de bank uitgegroeid tot een bijzonder groot bedrijf. Met meerdere werknemers, iemand die de winkel onder haar hoede heeft, en manlief die ook allerlei dingen regelt. Ieder staat in zijn kracht. En toch voelen de twee kleine ruimtes op dat industrieterrein niet aan als een groot bedrijf. Er hangen bijna meer projecten en dekens dan dat er bolletjes liggen en de passie en het plezier straalt ervan af.

En als je dan uit de snoepwinkel iets lekkers mee mag nemen, ga dan vooral voor de Shades of Alpaca Silk van Lana Grossa, dat garen moet volgens Caroline iedereen eens uitproberen. Geen idee wat je ermee gaat maken? Gelukkig staan er allerlei ontwerpers klaar met patronen die je via Caro’s Atelier aan kunt schaffen met het benodigde garen erbij. Zo ben je meteen klaar.

Ik ben geneigd om nog wel een kleine notitie onderaan de maken. Juist het zijn van een webshop maakt dat Caroline vindt dat je extra aandacht moet besteden aan de pakketjes. Er is voor ieder wat te vinden in de winkel, voor elke portemonnee en elk project. En het is altijd een feestje om uit te pakken, papiertje er omheen, kaartje erbij, allerlei leuke dingen. Op en top genieten van je aankoop, nog voor je een naald hebt gepakt. En als je eens in de buurt bent, hop dan vooral eens binnen bij de showroom, je zult er geen spijt van hebben.

Reacties
Categorieën