Bijzondere garens, haken en breien voor ieder budget - Breiclub.nl
Haakpakketten voor ieder budget

Als fanatiek haakster kom ik in veel verschillende winkels. Vooral in prachtige garenwinkels zoals Echtstudio en Pera en Pasha. Deze winkels zijn bij mij in de buurt en daar kom ik regelmatig. Het is echt genieten om dat soort winkels in te gaan. Er is een overvloed van garen, de meest bijzondere garens zijn daar te vinden. Mijn tic is dat ik dat altijd allemaal even moet voelen.

De voorbeelden die in de winkels aanwezig zijn, zijn altijd overweldigend. Je wil gelijk thuis aan de gang gaan, althans, ik wel.

Naast dat soort gespecialiseerde winkels zijn er natuurlijk ook heel wat low-budget winkels in Nederland en Belgie. Zelf ben ik heel erg fan van de Action, Zeeman, Boekenvoordeel, Kruidvat en Trekpleister. Dit zijn allemaal winkels die in mijn woonplaats zijn gevestigd en waar ik vaak even naar binnen loop.

In dit soort winkels zijn ook prachtige haak- en breigarens te koop. Juist door dit soort winkels is de hobby voor iedere portemonnee toegankelijk.

Toen ik begon met haken heb ik alleen gehaakt met het katoengaren van de Action. Dit garen is stug om mee te haken maar de resultaten mogen er niet om liegen. Ook het garen van de Boekenvoordeel en Zeeman heb ik vaak gebruikt. Ik heb heel wat meters weg gehaakt.

Naarmate ik meer ging haken ben ik steeds meer overgegaan op de wat bekendere merken garen.

Zelf betaal ik mijn hobby zoveel mogelijk van mijn gehaakte amigurumi’s. Dat houdt in dat ik ze haak, verkoop tegen kostprijs van het garen plus 1 euro per uur aan werk. Dit doe ik op bijvoorbeeld markten, maar ook via facebook. Je houdt er erg weinig aan over, maar het kan soms net bijdragen aan dat net iets duurdere bolletje wat je anders niet had kunnen betalen.

Tegenwoordig vind je in de zogenaamde “low-budget-winkels” zoals Kruidvat, Boekenvoordeel en Trekpleister ook steeds meer pakketjes. Nou wil ik jullie graag laten zien wat ik laatst heel erg leuk heb “gescoord”.

Tapestry etui, ontworpen door Jet:

Dit gave etui flitste langs mijn ogen in een schap vol met ander knutselmateriaal. Eigenlijk had ik niets gezien wat met haken te maken had, tot dit pakket er opeens tussen lag.

In dit pakket zit alles wat je nodig hebt voor een compleet etui, namelijk: garen, haaknaald, voering en een rits. De handleiding is uitgebreid genoeg voor een middenklas/gevorderde om dit etui te maken. Super gaaf dus, en deze staat hoog op mijn lijstje.

bijzondere garens

Haakpakket Pippa Konijn

Haakpakket Pippa Konijn is uitgebracht door Hardicaft in samenwerking met Christel Krukkert. In dit pakket zit ook alles om een prachtige amigurumi te haken. In dit pakket maken ze gebruik van kwalitatief goed garen en dit maakt het pakketje ook iets duurder dan de bovengenoemde van Jet. Prijs/kwaliteit verhouding speelt duidelijk een rol, maar het blijft betaalbaar. Als je dit pakket afhebt, heb je een knaller van een knuffel!

 

Xenos heeft ook hele leuke pakketten te koop van amigurumi’s. Zo heb ik ooit een pakket gekocht van een lange armen en lange benen schaap. Heel erg leuk en klungelig, dat trok me zo aan in het pakket. Maar, heel eerlijk gezegd, hij ligt nog steeds ongehaakt in de kast. Dus: bovenaan de lijst zetten en maken!

De moraal van mijn verhaal is dat haken en breien voor ieder budget mogelijk is.

Je kan het zelf zo duur maken als je wilt, maar ook zo goedkoop mogelijk. Het is en blijft een iets duurdere hobby dan bijvoorbeeld kaarten maken, maar ach. Het resultaat is ook heel anders.

Ik hoop dat ik jullie op weg heb geholpen waar je allemaal terecht kunt voor leuk garen en kan iedereen met ieder budget lekker aan de slag!

Riet van Wynsberghe
Door

Riet van Wynsberghe

op 04 Aug 2017

Kan de E-book 42 brei- en haakpatronen! niet GRATIS DOWNLONEN HOE KOMT DAT?

Arja
Door

Arja

op 04 Aug 2017

Mag ik vragen waar je het pakket voor de etui heb gekocht? dat kan ik nergens terug vinden en vindt het erg leuk.

Hanne Lore
Door

Hanne Lore

op 04 Aug 2017

Wat heb ik nu aan mijn fiets hangen? Ik wilde het boek downloaden en werd tot 3 keer toe langs een ander formulier gevoerd, dat ik in moest vullen, waarbij werd gesteld "ik houd ook niet van spam!". Ik heb hier weinig vertrouwen in...

Reactie plaatsen