Op bezoek bij ... Wol en Wol in Heerhugowaard
Op bezoek bij ... Wol en Wol in Heerhugowaard

Naar aanleiding van mijn vorige blog, waarbij ik op bezoek ging bij BreiKunst in Arnhem, werd voorgesteld om ook eens naar Heerhugowaard af te reizen. Dat het helemaal in de kop van Noord-Holland ligt, ach er is een treinstation dus wat houdt me tegen? Een snelle berichten wisseling op Facebook leerde dat ik meer dan welkom was. Dus toog ik zaterdags rond 7 uur naar de bushalte voor een rondje Nederland én een bezoek aan Heerhugowaard.

Normaal gesproken zegt men, kleren maken de man. Ik durf ook wel te stellen dat elke winkel de identiteit van de eigenaar(s) uitstraalt. Dus het moet me vergeven worden dat ik eerst na een kort goed morgen tussen de kasten door zwerf om het assortiment te bekijken en lekker bolletjes wol te voelen. Dat mag ik zeggen want René en Anita zijn ervan overtuigd dat je garen moet ervaren (ik voel een leus in de maak!). In hun eigen woorden zou je kunnen zeggen dat ze de buurtsuper van de wol zijn. Je moet wol kunnen ervaren in hun opinie. Je eerste ervaring met een bolletje is van groot belang.

Kom binnen, vraag en iedereen denkt graag mee. Je zou het ook, wellicht charmanter dan een buurtsuper, een huiskamer kunnen noemen. Een plek die trouwens de meeste mensen in de regio al weten te vinden. Het wolcafé is bijzonder in trek en er wordt wat afgehaakt, gebreid en geborduurd. Ondertussen worden de verhalen gedeeld en als het per ongeluk nog geen tijd is voor een onderonsje in de winkel, dan is er altijd nog de WhatsApp groep.

Wol&Wol is precies dat, garen en nog eens garen. Maar wel lekker, als ik het zo mag zeggen, simpel. Kom langs voor een fijn bolletje katoen, gewoon goede acryl of een serie aan fournituren. Het is hun eigen snoepwinkel die ze met veel plezier runnen. Er zijn al zoveel winkels waar je spullen kunt kopen om te haken, maar de toegevoegde waarde van een fysieke winkel is toch echt belangrijk. Ze begonnen een jaar geleden als Mulders hobby, maar de naam was te algemeen. Dus inmiddels is het Wol&Wol, het &-teken staat voor zoonlief zo hebben we op de betreffende zaterdag besloten.

Het is een heerlijk fijne winkel waar je gewoon een keer binnen moet lopen. Zonder poespas, gewoon goede garen, fijn advies en je kunt lekker jezelf zijn. Ik stap met liefde nog een keertje extra in de trein.

Reactie plaatsen