Schildpad haken met Søstrene Grene als inspiratiebron - Breiclub.nl
Søstrene Grene als inspiratiebron

Nog niet zo lang geleden kwam ik terug op de Do It Yourself (DIY) pagina van Søstrene Grene. Dit is een winkelketen vol met creatieve spullen, maar ook interieur accessoires. Ze hebben er verschillende soorten garens en daarom ook diverse patronen. Ook heb ik een patroon, de schildpad, getest en deel ik graag mijn mening over deze gratis patronen.

De schildpad

Ik maakte kennis met de DIY-hoek door een foto van een schildpad. In het verleden heb ik die al vaak voorbij zien komen op Pinterest, maar heb ‘m nooit gehaakt. Toen ik zag dat er een Nederlands patroon was, wist ik niet hoe snel ik deze moest downloaden.

Het patroon is een vertaling vanuit het Deens en ik ben toen direct begonnen. Ik merkte wel dat er wat vertalingsfouten inzitten. Desalniettemin kwam ik er wel uit. Toch liep ik op een gegeven moment vast bij het buikje van mijn schildpad. Het werd mij niet helemaal duidelijk waar ik met wit moest aanhechten.

Gelukkig heeft de originele ontwerpster Vibemai ook een Engelstalig patroon. Daar staan ook onwijs veel foto’s die je verder kunnen helpen. De combinatie van de foto’s en het Nederlandse en Engelse patroon maakte het heel duidelijk.

In een paar avonden had ik het schildpadje af! Het patroon kun je hier vinden.

Gebreide thee- of keukendoek

Op de website van Søstrene Grene staan nog meer leuke patronen. Er staat bijvoorbeeld ook een gebreide theedoek op. Het patroon is gratis en de winkel maakt altijd een hele toffe (sfeer)video erbij:

Kersenslinger

Eerst komen de feestdagen er nog aan. Als je dan je kerstboom hebt opgeruimd, kan de kamer wellicht wat leeg aanvoelen. Mijn tip: haak een slinger. Je kunt natuurlijk eenvoudige driehoekjes haken. Wellicht is deze kersenslinger toch net iets leuker.

Gratis projecten en patronen

Alle patronen zijn gratis te downloaden via de DIY-hoek. Je kunt er van alles vinden en ik kan je zeker aanraden er eens doorheen te scrollen. Ook staan er verschillende kerstdecoraties voor op tafel tussen. Erg leuk!

Ben je op zoek naar de haak- en breipatronen? Klik dan op het kopje ‘Garen en haakrecepten’. Daar kun je namelijk diverse patronen vinden, waaronder de kersenslinger.

De garens

Je kunt de patronen haken en breien met allerlei soorten garens. Mijn schildpad heb ik namelijk gehaakt met Catania katoen van Schachenmayr. Inmiddels ben ik wel een keer bij een Søstrene Grene winkel geweest. Ik heb daar, uiteraard, twee bolletjes katoen meegenomen om te testen. Ik heb er nog niet mee gehaakt en kan jullie dus nog niet mijn mening erover geven.

schildpad

Heb jij al eens gehaakt met garens van Søstrene Grene? Laat mij hieronder in de reacties dan vooral weten of het fijn was om ermee te haken of breien!

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 19 Nov 2017

O, goede tip Ik wist niet dat deze leuke winkel ook patronen deelt! Het garen is prettig geprijsd en ze hebben mooie kleuren. Ik heb er al eens een leuk sjaaltje mee gebreid. Groetjes, Akkelien

Albertine
Door

Albertine

op 04 May 2020

Ik wil dolgraag een schildpad theemuts voor mijn zus maken. Zij wil die aan haar zoon geven. Dus eigen mijn neef. Ik kan namelijk nergen het patroon vinden.

Roelie
Door

Roelie

op 18 Apr 2023

Ik ben begonnen met de schildpad maar ik weet niet wat de afkorting kl betekent.weet u dat? Afz.: Roelie

Hanneke
Door

Hanneke

op 30 Sep 2023

Ik snap de uitleg niet van de schildpad buik waar moet ik met de buik beginnen en wat bedoelt u met de 7 steken naar beneden

Reactie plaatsen