Zelf huissokken haken!
Zelf huissokken haken!

Zelf huissokken haken!
Crochet along van de Kreafabriek!

Ja je leest het goed. Zelf sokken haken. In september 2016 zag ik via Facebook een interessant bericht voorbij komen en wel van de “Kreafabriek.
“Kekke sokken” haken. Het eerste mee -, maak project van de Kreafabriek. Je eigen sokken haken in 5 weken. Ieder week – 5 weken lang een gratis patroon via het blog van de Kreafabriek.


SAL: Sock A Long
Ach wat leuk en zeker een uitdaging! Ik was meteen enthousiast en kocht direct sokkengaren. Lekkere warme, wollen sokken haken. Ja graag! Helemaal zelf gehaakt en gemaakt.
Kreafabriek beschreef het zo: “Een CAL: Crochet A Long maar ook een SAL: Sock A Long. Helemaal gratis vrijgegeven via ons blog en sociale media”.
Leuk en zin in. Fijn elke week, een deel van de te maken, huissokken haken.


Het patroon
Het patroon is te downloaden zie hier de link; ”. https://kreafabriek.nl/crochet-along-kreafabriek-mee/
“Mijn kekke sokken”. “De eerste week begint met een lijst met de benodigdheden en de te haken teen. Daarna volgt week 2 waar je de voet haakt, week 3 de wreef, week 4 de hak en week 5 de hals ,het boord en de afwerking. Dit alles in tweevoud uiteraard.
Ik haakte mijn sokken met Schachenmayer Regia sokkengaren. Dit garen bevat 75 % wol / 25% polyamide. Heerlijk warm voor koudere dagen. Dit garen haakt bovendien erg fijn.
Daarnaast gebruikte ik haaknaald 2,5 en haaknaald nummer 2.Het is maar net hoe je haakt. Ik haak iets losser, vandaar een maatje kleiner.

Het is echt passen en meten. Je kunt ,zoals het ook in het patroon staat, gemakkelijk aan jouw voet aanpassen. Ik heb door de sok steeds even te passen, inderdaad een paar toeren minder gehaakt. Elke voet is uniek, dus… Meten is weten!
Het patroon is ontworpen en beschreven voor 3 maten:
Maat S, 38 – 39 = maat 1
Maat M, 40 – 41= maat 2
Maat L, 42 – 43 = maat 3

Ik heb de sokken met plezier gemaakt. Door de “motiverende en enthousiaste tekst”, ging ik heerlijk hakende verder. Bovendien zie je dat je ècht een “ware” sok haakt! Is dat niet geweldig!
Dus deze CAL oftewel SAL is een aanrader! Echt waar!
Ik heb mijn paar sokken af en ze zitten perfect! Ik ga er zeker nog meer haken.

Ben je ook enthousiast geworden? Ben benieuwd!

Groet,
Ingrid
Https://Hobbydingen.com

Gerry
Door

Gerry

op 27 Jun 2021

Hoi. Haak patroon sok download doet het niet

Reactie plaatsen