Cactussen haken
Cactussen haken


Deze cactussen genieten van de warmte! Hoe warmer hoe beter! En jij..?
Wat gaat de tijd toch snel.
Zitten we alweer in de maand augustus.
We zitten midden in de zomer: volop zomer, en dat hebben we geweten en gevoeld, Poeh wat een warmte zeg!
Een ware hitte golf. En dat wordt in de toekomst steeds vaker zo. Het klimaat verandert.
Nu is het “gelukkig” weer een stuk frisser.

Hoe ben jij de tijd door gekomen? Heb je wel of niet gehaakt? Ik moet zeggen dat ik toch wel ”aan de haak” was en ben gebleven. Ik haakte veel met katoen en had kleinere projectjes.

Warmte; heerlijk toch ….Wie wel goed over de warmte kunnen, zijn deze “jongens”.
Ze genieten van warmte en hoeven weinig water. Bij ons het tegen over gestelde: wij kunnen minder goed tegen deze hitte/warmte en hebben juist veel water nodig!


Ik haakte een tijd geleden deze cactussen.

Ik hou van amigurumi en haak veel verschillende dingen. Cactussen behoren tot mijn favorieten. Je vindt ze overal en ze zijn erg in. Je haakt allemaal verschillende onderdelen en daarna zet je ze in elkaar.

Je kunt ze in allerlei maten en vormen vinden. Ik kijk geregeld op Pinterest. Daar staan vaak veel gratis- en kooppatronen met de mooiste cactussen.

Het voordeel van cactus haken is  dat je met kleine restjes en weinig tijd de mooiste cactusjes haakt. Breien kan natuurlijk ook.

Je haakt of breit een lap. Deze lap vouw je dubbel, even goed opvullen met fiberfill. Daarna naai je de onder- en bovenkant dicht. Je kunt het bolletje zo in een mooi aardewerken potje zetten. Wat ook leuk is om een patroontje te zoeken van een compleet cactusje. Een cactus met potgrond er aan vast gehaakt. Één geheel. Of je bevestigt later het bovenste stuk, de cactus op het grond stukje, vast.


Zo ook met deze vrolijke cactus familie ! Not – a- prick cactus
Ik mocht voor https://croochet.com/author/croochetshop/ proefhaken en daar kwam deze mooie familie uit voort. Ik heb ze alle drie met veel plezier mogen test haken en maken. Je kunt op Jenn haar site een gratis cactus patroon vinden!
Kijk eens hoe lief ze er uit zien!

Groet,
Ingrid

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen
Your information is safe with us