Op zoek naar wolletjes, kringloopgeluk!
Op zoek naar wolletjes, kringloopgeluk!
15 februari 2019 

Op zoek naar wolletjes, kringloopgeluk!

Kringloopgeluk!

Een paar weken geleden gingen mijn man en ik een weekendje weg. Voordat we weggaan gaan we meestal op zoek naar dingen, adressen en plaatsen die we beide leuk vinden. Denk aan kringloopwinkels, steden en natuur in de buurt van ons hotel/waar we verblijven.
Vrijdagochtend stapten we in de auto met koffer en al op weg naar ons eerste bezoek/adres in Meppel.


In Meppel en omstreken zijn verschillende kringloopwinkels. In Tuk is een kringloopwinkel die beroemd is geworden door de serie die laatst op tv was. Een serie over het ontstaan en het reilen en zeilen rondom kringloop winkels. Men gaat steeds meer dingen hergebruiken. Wat heel mooi is. De goederen zijn te mooi om zomaar weg te doen en als je ziet wat er soms van wordt gemaakt. Echt bijzonder.
Deze kringloopwinkel in Tuk wordt nu druk bezocht na deze afleveringen. Zo ook door ons.
Het is een grote winkel vol koopjes. Veel verscheidenheid. Ik ging op zoek naar de crea hoek en zag vele wanden vol met stoffen, garens en tafels met héél veel breinaalden en potten vol met knoopjes in allerlei maten.


Hier kwam ik een klein weefgetouw/raam tegen. Weven heb ik in geen jaren meer gedaan. Weven is in! En je kunt fijn je mooie kleine restjes verschillende wol op maken en hiervoor gebruiken. In de wolhoek lagen zakjes met allerlei verschillende garens. Ik vond een zakje met wol in mooie blauwtinten. Perfect voor het weefgetouw. Dus.. weven maar!


Na nog een paar kringloopwinkels in Meppel en bezocht te hebben, reden we door naar Deurne waar ons hotel was. De volgende dag gingen we een rondje Deurne doen.
We zagen daar “Rommel of rijkdom”. De plaatselijke kringloopwinkel. Rommel? ..of…ja zeker..rijkdom. Echt wel. Ik zag bij binnenkomst al heel veel dozen met garens liggen. Ik ben er bij gaan zitten en heb me toch een hele tas, met zelfs nieuwe bollen, wol uitgezocht! Ik voelde me echt rijk! Ik kan weer tijden vooruit en zit vol inspiratie!


Ben je ook altijd op zoek naar bolletjes wol? Ik wel !

Groet,
Ingrid
Https://Hobbydingen.com

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen
Your information is safe with us