Koningsdag --> vlaggetjesketting haken
Koningsdag --> vlaggetjesketting haken
26 april 2019 

Koningsdag --> vlaggetjesketting haken

vlaggetjesketting haken
-->

Het is bijna weer zover: “Koningsdag” !!
Met haakpatroon: vlaggetjesketting haken!

Een fijne feestdag voor heel Nederland en voor het Koningshuis. De verjaardag van Koning Willem Alexander wordt gevierd. Met Koningsfeesten en overal de bekende braderieën, vlooi- en vrijmarkten. Een dag vol vermaak en plezier.

Op Koningsdag bezoeken Koning Willem Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke familie, de stad Amersfoort.
De afgelopen weken zag je de kleur oranje meer in het straatbeeld en winkels verschijnen. In de haak- breiwereld ging men ook weer los! Er kwamen veel oranje en rood/wit/ en blauwe wolletjes en creaties tevoorschijn.

Ook ik deed en doe mee. Een paar jaar geleden haakte ik deze kettingen. Op het schooltje waar ik werkte droeg ik deze kettingen tijdens de koningsspelen. Het is een fijn patroontje dat je gemakkelijk aan kunt passen aan de lengte die je wilt.
Je haakt zo een eind weg.
De kettingen kun je ook in allerlei kleurtjes haken en maken en is niet alleen voor Koningsdag, maar ook voor alledaags.
Ik haakte de mijne met vlaggetjes.
Ik heb het patroontje voor jullie uitgeschreven.

Zie hier het haakpatroontje:

Benodigdheden: Bolletje wol/garen, haaknaald, maasnaald en schaartje.
Begin: Ik haakte 20 lossen. Dan volgt het begin van het eerste vlaggetje.Je steekt één steek terug en dan haak je een halve vaste, een vaste, een half stokje en een stokje in de volgende steken. Je haakt als ware terug.


Als het goed is zie je een vlaggetje verschijnen. Hierna ga je weer een aantal, in mijn geval 20, lossen haken.

Daarna volgt weer een vlaggetje. Zie: halve vaste, vaste, half stokje en een stokje..20 lossen haken etc.

Totdat je de gewenste lengte van je ketting gehaakt hebt. Met een halve vaste sluit je de ketting in de eerste losse. Kijk goed dat je ketting niet gedraaid is .

Zo simpel is het! En leuk om te doen en te maken!

Veel plezier met je eigen gehaakte ketting!

Kan misschien nog net voor Koningsdag!? En is zeker leuk voor Moederdag!
Ben benieuwd of je ‘m gaat maken.. laat het me maar weten!

Fijne Koningsdag!

Liefs,

Ingrid
Https://hobbydingen.com

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen
Your information is safe with us