Herfst – heerlijk haak/breiweer!
Herfst – heerlijk haak/breiweer!

Ja de herfst is er. Je voelt het zowel buiten als binnen. Het wordt echt kouder. Met zo nu en dan veel  wind en regen. Stortbuien en regenbogen. Echt herfstweer!!

Geen nood. Daar weten wij wel raad mee. We gaan heerlijk binnen zitten met ons haak- of breiwerkje. Kacheltje of verwarming aan, oftewel een standje hoger!

Heerlijk neuzen in handwerkboeken en tijdschriften of op Pinterest. Op zoek naar een patroon voor dit jaargetijde. Patroontjes voor het maken van een herfsttafel of een warm kledingstuk. Muts, wanten of warme sokken of sloffen.

Vorig jaar schreef ik een blog: “tijd voor sloffen”. Het patroon is beschreven en duidelijk uitgelicht. Het is een super makkelijk patroon. Dus snel aan de slag en dragen maar! Zie hier de link naar het patroon:

https://breiclub.nl/over-haken/tijd-voor-sloffen/

In de vakantie in Denemarken, nu alweer bijna een maand  geleden, werd het ’s avonds ook koud. We hebben deze sokken gescoord. Helemaal “Hygge”.

Ik schreef een blog: “Vakantie in Denemarken. Op zoek naar wol en inspiratie”!

Op zoek naar handwerkboeken.. En die vond ik zeker in de Deense boekenwinkels. In elke stad en dorp was of is er wel één.

De afgelopen tijd zijn er enkele nieuwe boeken op de markt gekomen zo ook het mooie boek “Lalylala Kevers,insecten en vlinders”van Lydia Tresselt. En nu stond dit boek hier in het Deens. Wat leuk om te zien. Het is zo leuk om haak- en breiboeken in een andere taal te zien staan. Ik moet er altijd even naar en in kijken. Ik heb de boeken even bij elkaar gezet.. Even foto’s maken.

Leuk hè. Elk land heeft zo z’n favorieten. Haken en breien is helemaal in. Vorig jaar zagen we de boekjes “ Doekjes haken en doekjes breien”. Hier staan zulke leuke patronen in. De oorspronkelijk titels zijn : “Strikkede klude” en “Haeklede klude”.

Thuis gekomen zag ik enkele weken later dat de boekjes in het Nederlands vertaald en te koop waren! Ik helemaal blij! Ik heb ze direct gekocht. Een herinnering aan Denemarken 😉

Ik heb al enkele doekjes gehaakt.

Heb jij al iets voor de herfst, op de “pennen” staan?

Groet,

Ingrid

Https://hobbydingen.com

Reactie plaatsen