Page content

Het leven is één groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!!

article content

Het leven is één groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!!

Zelf mooie slingers/vlaggenlijnen haken! Koningsdag is weer geweest. Met overal rood-wit en blauw gekleurde vlaggen en vlaggetjes.. en de oranje wimpel niet te vergeten!

Feest voor iedereen! Of de Koning nu jarig is of èèn van de kinderen/familie of buren of jij zelf.. vlaggetjes horen er bij!

Ik vind “gehaakte” vlaggetjes erg leuk, om te zien en vooral om te maken. De papieren versie gaan, als je niet voorzichtig bent, snel stuk. Gehaakte vlaggen kun je hergebruiken. En bij zelfgemaakte of zelf gehaakte vlaggetjes zit er natuurlijk een persoonlijke “touch” aan. Je kunt ze haken met je eigen favoriete garen en in de kleuren die bij jou en je interieur passen.

Gehaakte vlaggetjes zijn helemaal in en hip. Vlaggetjes in vele kleuren en verschillende maten. Je vindt ze in vele haakboeken en tijdschriften. Bontgekleurde of in rustige kleuren. Ik kocht jaren geleden de boeken van Saskia Laan en Claire Boeter: Haken &kleur “Een huis vol geluk” en hun tweede boek : Haken en kleur “Buiten”. Hier staan zulke mooie “kleurrijke” projecten in. Waaronder ook prachtige slingers. Ik was verliefd op deze mooierds!

Ik haakte de vlaggenlijn/slinger uit Haken en kleur Buiten. Het moment dat we op vakantie gingen nam ik Phildar nr 4 mee in sprekende kleuren.. en het boek natuurlijk. De slinger haakte zo heerlijk weg dat ik binnen twee weken de vlaggetjes af maakte.

Ik heb mooie herinneringen als ik de lijn op hang.. Ja.. de fijne vakantie in Zweden! Made in Sweden… eigenlijk!! Het was zo’n fijn werkje. Na een tijdje ken je het patroon uit je hoofd en haakt het nog sneller weg.

Thuis gekomen zocht ik mooi biaisband in mijn voorraadkast. Biaisband overeenkomend met de kleuren van de vlaggetjes. De vlaggen heb ik goed over de band verdeeld, daarna vastgespeld. De naaimachine op de tafel en de vlaggetjes er op vast genaaid. Een “handmade” label erop om het helemaal af te maken en klaar!! De vlaggenlijn was klaar om opgehangen te worden. Toevallig precies op tijd  klaar.. voor mijn ”eigen” verjaardag!

Goed bezig hè!!

Daar word je toch blij van 😉

Heb jij wel eens een vlaggenlijn gehaakt? Ik ben benieuwd!

Groet,

Ingrid

Https://Hobbydingen.com

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Ingrid
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)

Comment Section

0 reacties op “Het leven is één groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.