Cactussen zijn helemaal hip!
Cactussen zijn helemaal hip!

Misschien heb je het wel ontdekt of er van gehoord: De vetplanten – cactus – urbanjungle – hype. Het is de trend van 2018. Je komt deze hype overal tegen. Van huishoudwinkels, hobbyzaken tot aan bouwmarkten toe. Het is een echte trend.

Van servies tot behang, het hele decor, allemaal mooi op elkaar afgestemd. Mooie afbeeldingen en dessins van de “prikkelbare” planten, de pannenkoek- en gatenplanten. Zowel geborduurd, gehaakt als gebreid. Heel veel groen.

Veel dingen van vroeger komen terug. Vetplanten onder een stolp of vele projecten en accessoires met of van glas. Het is eigenlijk een retro ding van de jaren 70. Zo kreeg ik een lantaarnplantje voor mijn verjaardag en staat er nu een grote gatenplant in de kamer te pronken. Ja, ik doe ook mee!

Cactussen

Zo zag ik op Pinterest vele gehaakte cactussen voorbij komen. Je hebt ze in alle maten en vormen zowel rond als stervormig. Ik haakte een bolvormige cactus en een mini formaatje. Zien ze er niet leuk uit?! Ja toch …

Het is leuk om te doen/te maken en de planten zijn bovendien erg makkelijk in gebruik.😉  Ze hoeven geen water. Zo nu en dan even het beetje stof eraf blazen. Handig toch! En helemaal hip!

Voor het haken van een “zachte” cactus heb je weinig wol nodig. Je hebt vast nog wel wat wol liggen. Wat groene en bruine wol voor het plantje en voor de grond/aarde. Dan nog wat kleurige wol voor de bloemetjes.

Cactussen

Tegenwoordig zijn de aardewerken potjes helemaal terug van weg geweest. De gewone terracotta/bruine potjes. Je haalt ze voor een prikkie bij de bloemenzaak. Zet allemaal verschillende potjes bij elkaar voor een mooi plantenhoekje.

Voor duidelijke uitleg en foto’s van allerlei verschillende cactus formaten en vormen zie hier en hier.

Bij het zien van deze voorbeelden krijg je toch echt zin in het haken van deze leukerds!😉

Cactussen

Cactussen zie je ook verschijnen in de vorm van  sleutelhangers: hier  en hier en  hier.

Allemaal leuke kleine projectjes voor tussendoor voor jezelf of als weggevertjes. Bovendien met een groot “aaibaar” gehalte.  Leuk hè!

Ben je ook door deze hype “aangestoken”?

Veel haakplezier!

Groet,

Ingrid

https://hobbydingen.com

Reactie plaatsen