Grootste deken van de wereld. Deken ter verbinding!
Grootste deken van de wereld. Deken ter verbinding!

“In de zomer 2018 wil men de allergrootste gehaakte deken van de wereld neerleggen. Deze deken bestaat uit 10.000 éénpersoonsdekens. En…het belangrijkste doel is mensen bij elkaar brengen/verbinden en dat men samen haakt aan één doel: één deken!”

Ik schreef vorig jaar een blog over: Haak maar aan! Doe mee. Haken is verbinden. En zie hier. Afgelopen weekend was het zover.

De allergrootste deken ter wereld werd getoond in het park in Tytsjerk in Friesland.

Na 4 jaar was het zover. 10.820 dekens samengesteld uit 2 miljoen lapjes; ingestuurd vanuit de hele wereld door tienduizenden mensen en wel uit 50 landen. Het doel was “met elkaar een zijn” en dat is zeker gelukt!

“Lets crochet and unite the world” was het motto.

Afgelopen weekend zijn we naar dit geweldige evenement geweest.. en nog veel meer mensen met ons.

Wat een prachtig initiatief en met zoveel inspanningen gekomen tot een groot succes en saamhorigheid. Het met elkaar iets groots bereiken dat voelde je echt op deze plek. Bij binnenkomst werd je enthousiast te woord gestaan en kreeg je een plattegrond van het natuur en cultuurpark Vijversburg. De plek waar eenmalig de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld lag.

Het park was in stijl aangekleed met gehaakte lantaarns en spinnenwebben in de bomen en de “haak-maar-aan” caravan met de prachtig gehaakte parasol.

Daarna stonden we even stil bij het theehuisje met “de gedenkdeken”. Mevrouw Labohm uit Assen 94 jaar begon met drie dekens bij de vierde deken overleed ze plotseling. Ze hebben deze deken met haar gehaakte vierkantjes; roze en witte blokjes in de vorm van een hart in de deken, verwerkt. Deze deken is een eerbetoon aan de haaksters die tijdens dit traject overleden zijn. Je kon een hart met de naam van een haakvriend(in) ophangen en een verhaaltje in een herdenkingsboek schrijven.

In het verhalenhuis hingen allemaal berichtjes/briefjes en haakseltjes van mensen die mee gehaakt hadden, van over de hele wereld. Bijzonder om te zien.

Daarna liepen we naar het veld waar “de dekens” lagen. Wat véél dekens in allerlei kleuren. Zo verschillend en zo mooi. En zo veel!! Echt bijzonder! Wat een succes!  Wat een geweldig initiatief! En dan het resultaat en ALLES erom heen! Super. Het voelde zo goed om dit alles te bekijken. Trots. Het voelde echt als een eenheid. Wat kun je veel bereiken.

Een evenement om nooit te vergeten!

Ben jij ook wezen kijken?

 

Groet,

Ingrid

https://Hobbydingen.

Egger beatrice
Door

Egger beatrice

op 18 Jul 2018

Geweldig .Hatelijk gefeliciteerd

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 21 Jul 2018

Wat was het leuk en mooi, hé! Ik heb drie van m'n dekens teruggevonden, erg leuk :-) Groetjes, Akkelien

Nel
Door

Nel

op 22 Jul 2018

Wat ziet dat er leuk en gezellig uit. Geweldig!!

Gerry
Door

Gerry

op 22 Jul 2018

In één woord: GEWELDIG.

Maas
Door

Maas

op 22 Jul 2018

Het was verweldigend en wat een boel mensen zijn komen kijken naar dit bijzondere project.Dat zoveel vrouwen/mannen over de hele wereld met elkaar verbonden waren dmv dit project. Arm ,rijk het maakte gelukkig hier geen verschil.Ik werd er stil van met deze gedachtes.Geweldig nogmaals en diepe buiging voor de dames met het idee.Gefeliciteerd!!!!!

renske
Door

renske

op 22 Jul 2018

wauw! Vind het zo'n leuk project!

Hillie
Door

Hillie

op 07 Aug 2018

Bedankt voor je verslag van dit evenement. Ik ben niet geweest maar krijg zo toch een beeld hoe het er was. Heel bijzonder dus!

Reactie plaatsen