Wandhangers zijn in!
Wandhangers zijn in!

Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet ze bijna overal. Wandhangers. Ze zijn echt helemaal in. En ja … ik vind wandhangers ook erg leuk. Ze worden van touw/garen/wol en (speciaal) macramé garen gemaakt. Zowel geknoopt en/of gehaakt.

Er verschijnen vele patronen en ontwerpen voor. Het boek “Macramé Knoop er op los” van Fanny Zedenius is een aanrader. Het boek bevat duidelijke en prachtige foto’s/voorbeelden. Ik kan je verzekeren dat je bij het doorbladeren van dit complete boek, net zo enthousiast wordt als ik. 😉

Macramé is helemaal terug van weggeweest. Mijn “beppe”/oma maakte zulke mooie dingen. Ze knoopte prachtige werkjes rondom potten en flessen heen. Het waren echte kunstwerkjes. We hebben nog enkele exemplaren bewaard en weer voor de dag gehaald.

wandhangers

Maar eerst ging of ga ik … wandhangers haken. Voor inspiratie kun je op Pinterest terecht. Daar kom je vele soorten en maten tegen. Ik had mooi stoer garen over en er was een kale/ lege wand die wel een “zelfmaker” kon gebruiken. Dus..

Ik vond een Bohemian wandhanger die me direct aan sprak. Je vindt hem hier.

Kijk maar eens even. Deze is mooi hè. Ik ben er direct mee aan de slag gegaan. Zie hier het resultaat.

wandhangers

En wat is/was hij leuk om te maken. Het garen wat ik gebruikte is Stonewashed van Scheepjes. Het patroon haakt heerlijk weg en voor dat je het weet is íe alweer af. De wandhanger hangt mooi in de pas geverfde kamer. En komt mooi tot zijn recht. Ik ben er trots op.

Zie hier voor meer foto’s https://hobbydingen.com

Ik vond het zo leuk, dat ik direct weer naar een andere wandhanger op zoek ging. En die vond ik al snel en wel hier. 

wandhangers

Wat je nodig hebt is een bol wol, een haaknaald, stopnaald en een tak uit het bos … en wat tijd 😉.

Ik haakte deze prachtige wandhanger in mijn favoriete kleur. Het garen “Julia” genaamd, kocht ik bij Zeeman. Het garen bestaat uit 80 % acryl en 20 % wol en geeft een stoere look.

Ga jij één van deze wandhangers maken? Ik ben benieuwd..

Fijne dag.

Groet,

Ingrid

https://hobbydingen.com

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 21 Apr 2018

Ja, ze zijn allebei leuk! Ik heb er zelf pas één gebreid, ook leuk :-) Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen