Het troostdekentje.
Alles over breien
Redactie Breiclub
Alles over breien
2 min
8

Het troostdekentje.

2 min
8

Het troostdekentje.

Mijn kennismaking met de stichting “het troostdekentje”…
Van de week liep ik Zeeman binnen. Bij de kassa lagen bollen wol. Ze lagen daar mooi opgestapeld en vroegen om aandacht…
Aandacht voor “het troostdekentje”. Er hingen briefjes bij met informatie. Info over het initiatief van de stichting “Het troostdekentje”.
De kassière vroeg of we mee wilden doen door een bol wol/garen voor €1,- te kopen en te doneren aan dit goede doel. Hierbij liet ze een troostdekentje zien.


Bij Zeeman kun je nu voor €1,- een bol garen kopen en direct weer aan de stichting ”Het troostdekentje” doneren. De bollen wol worden bij Zeeman in een grote mand gestopt en na een tijdje naar de desbetreffende groep gebracht. Hier worden er dekentjes en knuffels van gemaakt.


Wat een goed idee! Ik werd enthousiast en ging thuis direct op zoek naar de desbetreffende stichting op Facebook. Daar heb ik me aangemeld. Ik werd welkom geheten door de stichting “Het Troostdekentje Friesland / Groningen”. Deze groep is begin dit jaar opgestart. In iedere provincie zit wel een groep.
Margo Loopik uit Almelo is de oprichtster van “Het Troostdekentje”( 18 januari 2015).


Wat is het doel van “Het troostdekentje”:
De groep haaksters en breisters, zetten zich belangeloos in voor het maken van troostdekentjes. Deze dekentjes worden voor kinderen gemaakt die het nodig hebben. Kinderen met een ernstige ziekte, aandoening of handicap. Kinderen die belemmerd worden in het kind zijn. Kinderen waarvan de ouders ziek zijn. Tevens worden ook zorgenvriendjes en knuffels voor de broer(tjes) en of zus(jes) van de kinderen gemaakt. Ook haken ze troosthartjes voor de mama en of papa.

Wat een goed idee, troost geven is zo belangrijk in moeilijke of zware omstandigheden. De dekentjes, knuffels en zorgenvriendjes worden naar de desbetreffende kinderen gebracht in ziekenhuizen en bijvoorbeeld bij Villa Pardoes of bij hen thuis.

De stichting zegt: “Ken je een kind of doelgroep die in aanmerking komen, laat het ons weten! Wij verzorgen dan een mooi troostpakketje!
Wat goed hè! Dus kun je haken of breien.. en wil je troost geven door mee te doen! Geef je op via https://www.facebook.com/groups/1402047843268344/
Daar lees je, na lid geworden te zijn, de richtlijnen voor het maken van zo’n mooi dekentje en of knuffels!

Ik zou zeggen: ”Doen”!
Haak jij met ons mee?

Groet,
Ingrid
Https://Hobbydingen.com

Dan de vraag ..Haak je met ons mee?

Reacties
Categorieën