Het troostdekentje.
arrow_drop_up arrow_drop_down

Het troostdekentje.

Mijn kennismaking met de stichting “het troostdekentje”…
Van de week liep ik Zeeman binnen. Bij de kassa lagen bollen wol. Ze lagen daar mooi opgestapeld en vroegen om aandacht…
Aandacht voor “het troostdekentje”. Er hingen briefjes bij met informatie. Info over het initiatief van de stichting “Het troostdekentje”.
De kassière vroeg of we mee wilden doen door een bol wol/garen voor €1,- te kopen en te doneren aan dit goede doel. Hierbij liet ze een troostdekentje zien.


Bij Zeeman kun je nu voor €1,- een bol garen kopen en direct weer aan de stichting ”Het troostdekentje” doneren. De bollen wol worden bij Zeeman in een grote mand gestopt en na een tijdje naar de desbetreffende groep gebracht. Hier worden er dekentjes en knuffels van gemaakt.


Wat een goed idee! Ik werd enthousiast en ging thuis direct op zoek naar de desbetreffende stichting op Facebook. Daar heb ik me aangemeld. Ik werd welkom geheten door de stichting “Het Troostdekentje Friesland / Groningen”. Deze groep is begin dit jaar opgestart. In iedere provincie zit wel een groep.
Margo Loopik uit Almelo is de oprichtster van “Het Troostdekentje”( 18 januari 2015).


Wat is het doel van “Het troostdekentje”:
De groep haaksters en breisters, zetten zich belangeloos in voor het maken van troostdekentjes. Deze dekentjes worden voor kinderen gemaakt die het nodig hebben. Kinderen met een ernstige ziekte, aandoening of handicap. Kinderen die belemmerd worden in het kind zijn. Kinderen waarvan de ouders ziek zijn. Tevens worden ook zorgenvriendjes en knuffels voor de broer(tjes) en of zus(jes) van de kinderen gemaakt. Ook haken ze troosthartjes voor de mama en of papa.

Wat een goed idee, troost geven is zo belangrijk in moeilijke of zware omstandigheden. De dekentjes, knuffels en zorgenvriendjes worden naar de desbetreffende kinderen gebracht in ziekenhuizen en bijvoorbeeld bij Villa Pardoes of bij hen thuis.

De stichting zegt: “Ken je een kind of doelgroep die in aanmerking komen, laat het ons weten! Wij verzorgen dan een mooi troostpakketje!
Wat goed hè! Dus kun je haken of breien.. en wil je troost geven door mee te doen! Geef je op via https://www.facebook.com/groups/1402047843268344/
Daar lees je, na lid geworden te zijn, de richtlijnen voor het maken van zo’n mooi dekentje en of knuffels!

Ik zou zeggen: ”Doen”!
Haak jij met ons mee?

Groet,
Ingrid
Https://Hobbydingen.com

Dan de vraag ..Haak je met ons mee?

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Lucie Verhaar
Door

Lucie Verhaar

op 5 April 2019

Ook in Zuid Holland haken we al jaren voor Troostdekentje Zuid Holland Zuid en worden pakketjes bij kinderafdelingen of logeerhuizen voor zieke kinderen gebracht. Het is voor kinderen die door verschillende oorzaken niet onbezorgd kind kunnen zijn.

yvonne haalboom
Door

yvonne haalboom

op 5 April 2019

ik doe graag haken en breien ben al bezig voor gorde doelenik zou ook graag troost dekentjes willen maken ik woon in driebergen is daar in de buurt ook iets en hoe groot moeten ze ongeveer zijn

Peta wijtman rollof
Door

Peta wijtman rollof

op 5 April 2019

Ik ben inmiddels bezig met een troostdekentje wat doe ik ermee als het klaar is?

joke staal
Door

joke staal

op 6 April 2019

Ik zou ook heel graag er aan mee doen maar door mijn ziekte-handicap heb ik u een vooral liggend bestaan en kan ik er niet voor op uit om aan de benodigde garen e.d. Helaas ben ik door mijn ziekte kennissen en vrienden verloren waardoor ik bij hun geen hulpvraag kan indienen. Zou Zeeman de actie via email doen. Ik zie het niet maar misschien....? Tips zijn reuze welkom!

Tiny
Door

Tiny

op 8 May 2019

Mijn eerste troostdekentje was een van mijn eerste quiltjes. Wat een blij gevoel geeft dat.

Ingrid
Door

Ingrid

op 16 May 2019

Wat goed bezig allemaal! Informatie kun je op de site vinden: Het troostdekentje Friesland- Groningen. Hier vind je veel info.

Reactie plaatsen