Aangestoken door ... het breivirus!
Aangestoken door ... het breivirus!

Ja ja echt waar, ik ben weer aan het breien. Ik als haak fanaat – brei! En wel sinds kort. Vroeger heb ik het breien van mijn moeder geleerd. Dat is al heel wat jaartjes terug. Nu heb ik de breipennen weer opgezocht en ben aan het breien geslagen. Ik heb een sjaal gebreid. De accordeon of Infinity sjaal.

Laatst liep ik de wolwinkel binnen. Even een praatje maken en genieten van mijn medecreatieve mensen en omgeving. Toen ik hele mooie bollen wol zag liggen. Er was nieuw garen van Katia binnen gekomen. Paint heet dit prachtige garen en de naam klopt precies. De kleuren zijn zo mooi; lijkt net geverfd. Ik was opslag verliefd!

Katia Paint is prachtig verloopgaren van 80 % acryl en 20 % wol. In 6 kleuren verkrijgbaar.
Met 1 bol van ongeveer 540 meter kan je een omslagdoek breien of haken, met 2 bollen kan je al een poncho breien.

Mijn eerste vraag was: Zou ik het nog kunnen.. breien? En de tweede vraag: Is het patroon niet te moeilijk? Daar kreeg ik direct antwoord op, waardoor ik na een tijdje met een mooie bol wol en patroon, de winkel uit liep.

Ik koos voor de herfsttinten: color 54. In de winkel lagen zowel de sjaals even als de patronen. Er lag een gehaakte sjaal en een gebreide sjaal.  De gebreide versie sprak me direct meer aan. Zo fijntjes en mooi!

Zin in! Jazeker! Thuis gekomen direct de breipennen tevoorschijn gehaald.

Ik breide de sjaal met pen nummer 5. Het patroon is voor de beginner/moeilijkheidsgraad: 1 ster. Het bestaat uit: de accordeonsteek, averechtse tricotsteek, rechtse tricotsteek en meerderingen.

De harmonica/accordeonsteek is 4 pennen recht tricotsteek en 4 pennen averecht tricotsteek breien.

In de link hier staat een duidelijke grafiek.

Weet je wat zo fijn aan zo’n bol wol is dat je gewoon heerlijk door breit en dat de kleuren heel mooi tevoorschijn komen. De kleuren komen mooi “uit de verf”.

Je breit en meerdert door, tot de bol op is, en voilà daar is je sjaal! Een driehoek.

Ik vond het breien verslavend met dit garen. En was niet te stoppen tot ik een ander kleur tevoorschijn toverde. En zie het resultaat! Ik heb een mooie sjaal “gebreid”. Ik ben echt aangestoken door dit fijne virus!

Wat vind jij van dit virus?  En van het garen?

Groet,

Ingrid

www.hobbydingen.com

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 17 Mar 2018

Prachtige kleuren! En ja, ik hou ook van breien :-) De afwisseling is zo leuk, hé! Groetjes, Akkelien

Elisabeth
Door

Elisabeth

op 30 Oct 2019

Is het nou echt 4 recht , 4 averecht, ik kom er niet uit , 4 naalden trico is 1 naald recht een naald averecht toch , of zie ik het verkeerd ,

Reactie plaatsen