Page content

Aangestoken door … het breivirus!

article content

Aangestoken door … het breivirus!

Ja ja echt waar, ik ben weer aan het breien. Ik als haak fanaat – brei! En wel sinds kort. Vroeger heb ik het breien van mijn moeder geleerd. Dat is al heel wat jaartjes terug. Nu heb ik de breipennen weer opgezocht en ben aan het breien geslagen. Ik heb een sjaal gebreid. De accordeon of Infinity sjaal.

Laatst liep ik de wolwinkel binnen. Even een praatje maken en genieten van mijn medecreatieve mensen en omgeving. Toen ik hele mooie bollen wol zag liggen. Er was nieuw garen van Katia binnen gekomen. Paint heet dit prachtige garen en de naam klopt precies. De kleuren zijn zo mooi; lijkt net geverfd. Ik was opslag verliefd!

Katia Paint is prachtig verloopgaren van 80 % acryl en 20 % wol. In 6 kleuren verkrijgbaar.
Met 1 bol van ongeveer 540 meter kan je een omslagdoek breien of haken, met 2 bollen kan je al een poncho breien.

Mijn eerste vraag was: Zou ik het nog kunnen.. breien? En de tweede vraag: Is het patroon niet te moeilijk? Daar kreeg ik direct antwoord op, waardoor ik na een tijdje met een mooie bol wol en patroon, de winkel uit liep.

Ik koos voor de herfsttinten: color 54. In de winkel lagen zowel de sjaals even als de patronen. Er lag een gehaakte sjaal en een gebreide sjaal.  De gebreide versie sprak me direct meer aan. Zo fijntjes en mooi!

Zin in! Jazeker! Thuis gekomen direct de breipennen tevoorschijn gehaald.

Ik breide de sjaal met pen nummer 5. Het patroon is voor de beginner/moeilijkheidsgraad: 1 ster. Het bestaat uit: de accordeonsteek, averechtse tricotsteek, rechtse tricotsteek en meerderingen.

De harmonica/accordeonsteek is 4 pennen recht tricotsteek en 4 pennen averecht tricotsteek breien.

In de link hier staat een duidelijke grafiek.

Weet je wat zo fijn aan zo’n bol wol is dat je gewoon heerlijk door breit en dat de kleuren heel mooi tevoorschijn komen. De kleuren komen mooi “uit de verf”.

Je breit en meerdert door, tot de bol op is, en voilà daar is je sjaal! Een driehoek.

Ik vond het breien verslavend met dit garen. En was niet te stoppen tot ik een ander kleur tevoorschijn toverde. En zie het resultaat! Ik heb een mooie sjaal “gebreid”. Ik ben echt aangestoken door dit fijne virus!

Wat vind jij van dit virus?  En van het garen?

Groet,

Ingrid

www.hobbydingen.com

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Ingrid
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)

Comment Section

1 reactie op “Aangestoken door … het breivirus!


Door De Breimeisjes op 17 maart 2018

Prachtige kleuren! En ja, ik hou ook van breien 🙂 De afwisseling is zo leuk, hé!
Groetjes,
Akkelien

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.