Sneeuwvlokken – kerststerren – ijskristallen haken!
Sneeuwvlokken – kerststerren – ijskristallen haken!
23 december 2017 

Sneeuwvlokken – kerststerren – ijskristallen haken!

Er vielen sneeuwvlokken, heel veel sneeuwvlokken en ja hoor er ontstond een laagje sneeuw. De kerstboom in huis en sneeuw buiten … heerlijk toch, dit hoort bij elkaar!

Er lag zelfs genoeg sneeuw om een sneeuwpop te maken. Jahaa … we hebben zelfs een sneeuwpop gemaakt! Echt waar! Deze sneeuwpop heeft nog enkele dagen gestaan. Weliswaar zonder hoofd en later een restant maar toch … Hopen dat we in de vakantie weer sneeuw krijgen.

Nu even over de sneeuwvlokken …

Van Sinterklaas kreeg ik een patroon om sneeuwvlokken te maken … Ik had niets tegen Sint gezegd en toch wist hij wat ik graag wilde hebben. Sint ziet alles hè … ;-)

Ik zag het patroon op Facebook. Het patroon is van JipbyJan. En ze zijn zo leuk om te maken!

Echt verslavend! Je wilt ze echt in allerlei kleuren maken en haken!

Ik begon met een witte sneeuwvlok met een glitterrandje. Ik gebruikte Phildar en Catona van Scheepjes. Het glitter garen is van Byclaire. Het patroon is goed beschreven voor zowel beginnende als ervaren haakster(s). Er staat ook een diagram/teltekening en foto’s bij. Dan moet het haken vast wel lukken denk je niet ;-)

Het is een kooppatroon en kun je hier vinden.

Mooi zijn ze hè. Ik haakte maar door en maakte vele sneeuwvlokken. Ik haakte eigenlijk ook voor de “Winteravond” die we in ons dorp hielden. Wij hielden zelf “open huis”. Mensen konden bij ons binnen lopen en onze eigen gehaakte/gebreide of gebakken producten bekijken en kopen.

Ik had vele sneeuwvlokken gehaakt. Ik gebruikte ook restjes garen. Het is net zo’n projectje voor kleine restjes. En met zo’n mooi glitterrandje maak je zo’n ster helemaal af! Wat ook mooi is zijn de sneeuwvlokken in èèn  kleur. Het is het proberen waard

Ik heb enige sneeuwvlokken, engeltjes en omgehaakte kerstballen verkocht.

Jip by Jan Janneke Assink schrijft ook dat het heel mooi is om een slinger van de sneeuwvlokken te maken! Een soortement sneeuw slinger of kerstslinger. Hoe je het maar wilt noemen.

Ik ben helemaal ver ”slingerd” geraakt … aan het haken van deze prachtige sneeuwvlokken!

Wie weet word jij dit ook!

Ga jij ook voor deze vlokjes?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen
Your information is safe with us