Fruitige zomerhaaksels: fruit breien of haken
Fruitige zomerhaaksels: fruit breien of haken

Fruitige zomerhaaksels! Zon, zee, strand, zomer, ijsjes, smoothies, fruit. Dit zijn mooie zomerse combinaties die iedereen wil. Ik ga je even laten vandaag hoe jij leuk zomers fruit kan breien of haken.

Heerlijke smoothies maken met vers fruit/seizoensfruit. Verse aardbeien uit eigen tuin. Mmm heerlijk. Overal kom je fruit tegen, ook in magazines en wel gehaakt of zelfs gebreid. In de vorm van sleutelhangers, onderzetters en nog veel meer.

Ik kwam op het idee om een tas/sleutelhanger te maken voor mijn nieuwe aanwinst. Mijn man en ik gingen een weekendje weg en ik wilde graag een handig tasje mee.

Nu … die vond ik, maar ik vond het tasje ook wel wat saai. Bij het kopen van het draagtasje kwam ik al op het idee om “hem” op te leuken met een eigen haaksel. Eerst dacht ik aan een gehaakte bloem, die ik dan op het tasje wilde gaan naaien. Maar nee … ik ging voor een sleutelhanger. Ook handig voor een munt voor een boodschappenwagentje. Het werkje moest niet te lang duren omdat we al snel weg gingen. Garen genoeg dus dat was zo klaar. Beginnen maar..

Vorig jaar haakte ik een meloen als tashanger. Deze was iets te groot voor dit tasje en dus een kleiner model op Pinterest gezocht en gevonden. Zie hier: http://gittepetit.blogspot.com/ Fruitige – en zomerse haakpatronen. Klik op Gittepit haar blog rechts onder, op labels – sleutelhanger en dan kom je bij haar mooie fruit patroontjes.

Het is een makkelijk patroon en je kiest zelf voor de kleurtjes en dit maakt het stuk fruit wat jij wilt. Snap je?! Citroen, limoen of toch een sinaasappel 😉

Het eerste stukje fruit: een meloentje haakte ik in felle kleurtjes. Deze vond ik iets minder bij mijn tasje passen. Dus ging ik verder met wat lichtere en zoetere kleurtjes. Zie hier de resultaten. Ik ben er blij mee.

Mooie fruit stukjes geworden hè. Of eigenlijk partjes. Ik vond het best verslavend werk. Ik ga er vast nog meer maken. Het is een klein werkje met direct resultaat.

Welk stukje fruit ga jij maken?

Groet,

Ingrid

hobbydingen.com

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 23 Jun 2018

Ja, ze zijn leuk. Ook om weg te geven zijn ze ideaal! Groetjes, Akkelien

Ingrid
Door

Ingrid

op 16 Jun 2021

Maar waar vind ik deze patronen?

Reactie plaatsen