Sneeuwvlokken haken voor onze eigen witte kerst - Breiclub.nl
Sneeuwvlokken haken

Elk jaar weer hopen we op een witte kerst. En meestal vissen we achter het net. In plaats van sneeuw miezert het en de temperatuur ligt vaker bij de plus 10, dan bij de min 10. Niet getreurd, dit jaar zorgen we voor onze eigen witte kerst. Of een rode, groene, blauwe, roze of welke kleur je maar wilt. Het is tijd, wij gaan sneeuwvlokken haken!

Laten we beginnen met een patroon van de traditionele witte kerstvlok. Hoewel…gebruik een andere kleur en je gaat alsnog voor een gekleurde kerst. Maar goed. Dit patroon is van Sunneke en via de link vind je niet 1, maar twee patroontjes voor kerstvlokjes.

Sneeuwvlokken haken

Sneeuwvlokken haken

Kerst betekent glitter, dus een glitter sneeuwvlok patroon mag in deze blog niet ontbreken. Via de volgende link kom je bij de site van Marikari terecht, waar je het patroon van deze prachtige sneeuwvlok vindt.

Sneeuwvlokken haken

 

Elke sneeuwvlok is uniek. Er zijn er geen twee precies hetzelfde. Dat maakt ze heel bijzonder. Sneeuw is een vorm van neerslag die bestaat uit ijskristallen. Deze ijskristallen kunnen allerlei vormen hebben, maar ze zijn altijd zespuntig. Wanneer het waait, klitten de ijskristallen, vaak in de vorm van sterren, op hun weg naar de aarde samen en vormen ze een vlok. Zo’n vlok bestaat uit wat ijs en heel veel lucht tussen de ijsnaaldjes, zo ongeveer als een kussen vol veren met lucht ertussen. Vlokken zijn onregelmatig, klein of groot, maar wanneer het windstil is, dwarrelen ze één voor één naar beneden.

Deze gehaakte vlokken dwarrelen niet, maar staan wel mooi op een kerstkaart of aan een kerstslinger.

Sneeuwvlokken haken

 

Via bovenstaande link kom je op de site van Granny’s haakblog. Hier zie je hoe je kerstvlokken kunt op pimpen met kraaltjes en dergelijke.

Het opstijven van je sneeuwvlok kan trouwens op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van behangplaksel of met water verdunde houtlijm. Goed insmeren met een kwast en op laten drogen. De witte waas trekt weg als je werkstuk opdroogt. Ook kun je gebruik maken van een mengsel van heet water en suiker. Zelf gelatine kan gebruikt worden als stijfsel voor je werk.

Toen waren we alweer toe aan het laatste patroon van deze blog. Op Lindesvrouw’s web kun je heel mooi zien hoe je een sneeuwvlok het beste kunt spannen, zodat de vorm er mooi in komt. Deze sneeuwvlokken hebben alle kleuren van de regenboog en zorgen gegarandeerd voor een vrolijke kerst.

Veel haakplezier maar weer. Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Sneeuwvlokken haken

L Franken
Door

L Franken

op 18 Dec 2016

Ze zien er onwijs gaaf uit als ik het patroon kan vinden ga ik ze zeker haken

riet de wit
Door

riet de wit

op 19 Dec 2016

heb er een ketting van gemaakt hang in ons verzorgingshuis op de huiskamers een cadeautje van de vrijwilligers

Z Harbers
Door

Z Harbers

op 30 Dec 2016

Prachtige voorbeelden - alleen werkt bij mij de link naar Lindevrouwsweb niet - dan kom ik bij dezelfde sterren uit als die van Granny's Haakblog. Heb zelf Lindes weblog opgezocht en zo de sterren (en nog veel meer) gevonden. Verder superleuke patroontjes!

Anoesjka
Door

Anoesjka

op 01 Jan 2017

Superleuk vind ik ze! Ik krijg zin om ze ook te gaan haken!

Margriet
Door

Margriet

op 30 Nov 2017

een maizena papje (extra maizena toevvoegen) werkt ook uitstekend als stijfsel voorgehaakte voorwerpen.

Reactie plaatsen