Lampionnetjesslinger, leuke sfeermaker voor buiten - Breiclub.nl
Sfeervolle lampionnetjesslinger maken

Lampionnetjesslinger maken: Wat is het leuk om mooie dingen te maken! De ruimtes gezellig maken! Als je dit met “zelfmaaksels” of eigenlijk eigen “haaksels” doet dan geeft dit toch een speciaal tintje ;-) En je kunt het persoonlijk maken en rekening houden met de wensen van de ontvanger. Je kunt  deze wensen er speciaal in verwerken.

Ik wilde iets moois en sfeervols voor onze meiden maken…

Zo kwam ik afgelopen winter veel lichtjes tegen. Van die mooie lichtsnoeren met allemaal balletjes met lichtjes er in. Lichtjes in de duisternis. Erg leuk zo met de donkere dagen voor en tijdens de Kerst.

Of nu in de tuin!

Ik wilde de meiden een mooie zelf omgehaakte lichtsnoer geven. Bij Action kwam ik een lichtsnoer met balletjes met kant tegen. Ik nam twee verpakkingen mee en zat vol ideeën. Ik wilde er iets “eigens” van maken…

Ik keek even op Pinterest en vond een patroon wat mij direct aan sprak.

Hier is de link naar het patroon

en hier.

Ik heb de kanten omhulseltjes eraf gehaald. Ik had nu een snoer met ronde doorzichtige balletjes. Ik heb de meiden gevraagd welke kleuren ze graag wilden. Onze jongste dochter koos de kleuren bordeaux/roze uit. Deze kleuren passen mooi bij haar kamertje.

lampionnetjesslinger

Ik ben direct begonnen nadat we de kleuren uitgezocht hadden. Het patroon is verslavend. Echt waar! En je haakt er zo maar weer een af. Ik haakte met haaknaald nr 2,5 en met katoen garen.

Onze oudste dochter koos groen/blauwe tinten die bij haar kamer passen.

lampionnetjesslinger

De tien lapjes had ik vrij snel af gehaakt. Nu het in elkaar zetten. Het lapje kun je aan elkaar haken aan een zijde, zo ontstaat een kokertje. Dit schuif je om het bolletje en maakt het aan de onder- en bovenkant vast.

Het is wel even een werkje ;-) En de draadjes afhechten, maar dan heb je wel wat! De bordeaux tinten heb ik af zoals je ziet en de blauwtinten daar wordt nog aan gewerkt ;-)

Wij hebben gekozen voor één kleur per bolletje, maar je kunt ze ook met verschillende kleuren maken. Wat je maar wilt. Het effect is echt mooi als ze branden.

lampionnetjesslinger

Tip: Deze mooie sfeermakers zijn ook leuk voor buiten! In een boom of langs een deur of bij je schuur. “Pas wel op dat het snoer droog blijft ivm de batterijen ;-)”

Ga jij ook zo`n mooie hanger maken?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

 

Reactie plaatsen