Page content

Tasje hier, tasje daar…

article content

Tasje hier, tasje daar…

Heb jij dat ook wel eens? Je doet boodschappen en denkt : “Ach ik heb niet zoveel nodig. Het lukt wel zonder tas”.

Ja dus … toch meer gekocht. Toch teveel leuke aanbiedingen. Gevolg is dat je zonder je “handige tas” zit. Of je hebt je vorige koopjes nog in dat tasje zitten en in de gang liggen.

Ja dat overkomt ons allemaal. Heb je een tas nodig … geen tas in de buurt te bekennen. Ik bedoel een tasje die je gemakkelijk meeneemt. Bijvoorbeeld zo’n opvouwbaar exemplaar. Heb je wel tientallen tassen in het hok hangen of liggen … Als je èèn nodig hebt is ‘ie onvindbaar.

Dus dan koop je maar, voor een paar cent, een plastic tas. Dit hebben we liever niet, maar goed, soms komt dit voor. Ik ben wel blij dat de winkeliers niet meer standaard plastic tassen bij de aankoop geven. Dat scheelt een hoop plastic. Tegenwoordig krijg je bij sommige winkels mooie papieren tassen. Deze vind ik erg leuk en die wil graag aan of meenemen.

Waar ik naar toe wil is. Het zelf maken van een tas. Zowel een omgehaakte als de gehaakte boodschappennetjes. Het is een leuk werkje, uniek en herbruikbaar!

Jaren terug haakte ik een AH tas om in mijn favoriete garen en kleuren. Het is een handige jute tas  waar veel in kan. Bovendien draagt hij fijn door de zachte handvaten. Ik ben blij met mijn tas 😉.

Het patroon vind je hier: https://www.handwerk.nl/tas-haken/

Ik kocht een mooi stofje en naaide dit met de hand aan de binnenkant van de tas. Een uniek leren label en een gehaakte bloem maken het af!

Vroeger toen ik tiener was haakte ik deze “netjes” tas. Ik leerde het haken en met dit patroontje lukte het aardig. Het was steeds herhaling van, maar daar leer je weer van. En iets haken met een doel is ook leuk. Ik gebruikte dit “strand” tasje voor mijn badhanddoek en zwemspulletjes.

Ik was trots op mijn “haaksel” en gebruikte hem met plezier. Ik heb door de jaren heen héél véél tassen gehaakt!

Hier vind je patroontjes voor het boodschappennetje/tasje: http://doemijmaaruiensoep.blogspot.nl/2014/02/gratis-haakpatroon-boodschappen-netje.html

https://dekneuterclub.wordpress.com/2015/02/27/patroon-gehaakte-boodschappentas-crocheted-grocery-bag/

Heb jij wel eens zo’n tasje gehaakt?

Groet,

Ingrid

hobbydingen.com

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Ingrid
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)

Comment Section

4 reacties op “Tasje hier, tasje daar…


Door astrid op 10 juni 2018

van die gehaakte net tasjes heb ik er twee in de boodschappentas. Zo hoef ik geen plastic zakjes voor de fruit en groente in de supermarkt. Waar ik shop krijg je nog prijsstickers die plak ik gewoon op een ander artikel.


Door Johanna den Dulk op 10 juni 2018

Ik heb ook veel boodschappen tasjes gehaakt. Gebruikte daarvoor als binnentas de katoenen tasjes die je vaak kreeg van Goede Doelen, zoals het kankerfonds e.a. Had veel ‘ granny squares’ liggen die ik gehaakt had van restanten en die gebruikte ik voor de buitenkant. Als je er een foto van wil ?


Door Mieke Nijssen op 25 juli 2018

Ik heb eerst het patroon gevolgd. 1ste tasje klaar.
Daarna heb ik een variatie van het tasje gemaakt. Te gebruiken als rugzak of schoudertas. Dit heb ik gedaan, omdat mijn armen en handen geen gewicht kunnen verdragen. Alleen mogen de draagbanden iets langer.


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.