Kerstsfeer proeven in Zuid Holland/ Zeeland
Kerstsfeer proeven  in Zuid Holland/ Zeeland

Kerstsfeer proeven in Zuid Holland/ Zeeland

Wow wat gaat de tijd snel … is het jaar bijna alweer voorbij! De laatste maanden … de donkere dagen voor Kerst. De gezellige maanden met de vele lichtjes!

Wij besloten om een weekendje weg  te gaan. Kerstsfeer proeven in een ander deel van Nederland!

Een heerlijk weekendje weg … op naar Zuid-Holland/ Zeeland en wel naar Brielle / Den Briel.

Wat is Brielle een leuk stadje zeg. Het mooie stadje Brielle ademt echt sfeer uit, vooral nu voor/met de Kerst in het vooruitzicht.

’s Middags gingen we het stadje even verkennen. We vonden  een winkeltje “Bric a brac” genaamd. Een winkel Van Sinkel met van alles en nog wat. Ik ontdekte deze mooie gehaakte exemplaren. De eigenaresse en dochter hebben de mooie creaties gehaakt.

In dezelfde straat was een pracht winkeltje “t doosje van Lobs” genaamd. Het rook er heerlijk naar chocolade. Ze hebben er een eigen chocolade atelier en vele originele geschenken.

Het is een snoep/chocolade winkel maar ook wat kerstartikelen betreft! Zo gaaf!

’s Avonds troffen we het nog, het was “lichtjesavond”. Dit is een jaarlijks terugkomende traditie in Brielle. “De torenhoge kerstboom werd aangestoken”.

Nou ja aangestoken … de lichtjes kwamen  in de boom te hangen en werden onder begeleiding van gezang en gezelligheid aan gedaan. Er was een kleine markt en er was voldoende glühwein en meer …

Een hele gezellige happening. De glühwein was echt wel nodig met die kou! Wat was het fris.

Het vroor een paar graden, maar de sfeer was warm.

De volgende dag gingen we naar Goes. Hier is jaarlijks de grootste markt van Zeeland met veel kramen, heel veel kramen. De gezellige markt slingert door de mooiste straten en pleinen.
“Shoppen, show en smullen”.
“Er zijn tientallen kramen met bijzondere kerstcadeautjes, decoratie en lekkernijen.

Ik ontdekte deze mooie “haaksels” van  “Fleurige Fleur”.

Het is een echte aanrader deze kerstmarkt.

We hebben echt sfeer geproefd in een ander deel van Nederland :-)

Een zeer geslaagd weekend!

 

Ben je ook naar een kerstmarkt geweest?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down