Poncho haken, voor als het weer wat killer wordt - Breiclub.nl
Poncho

Voor wij ga jij een poncho haken? Als het weer wat killer wordt, kan het heerlijk zijn om een poncho aan te trekken.

Oorspronkelijk is de poncho een Zuid-Amerikaans kledingstuk, dat bestaat uit een rechthoekige doek met in het midden een gat om het hoofd door te steken. De poncho stamt af van de unku, een traditioneel Inca-kledingstuk. Tijdens de jaren 60 wordt de poncho ook in de westerse wereld populair mede dankzij de hippiecultuur. 

Tegenwoordig dragen wij poncho’s in de herfst of in de winter om ons lekker warm te houden. Ze zijn te koop in verschillende soorten en maten en kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis gedragen worden.

Mijn familieleden hebben het gemak van een poncho ook ontdekt. En als je dan toch iemand in de naaste omgeving hebt die kan haken, dan zet je die dus maar aan het werk. 

En zo ben ik weer de pineut!

Gelukkig doe ik het met liefde, dus een straf is het niet voor mij.

Ik ben begonnen met de poncho voor mijn moeder. Zij gaat binnenkort op vakantie naar Engeland en wil de poncho graag mee. Voor haar heb ik gebruik gemaakt van het Boho poncho patroon van Haaktrend ontworpen door Fieke de Rooij.

Poncho haken

Dit is een gratis patroon dat je kunt vinden op ravelry.com. Het is geen moeilijk patroon en goed te volgen voor beginnende haaksters. Via deze link kom je bij het patroon terecht.

Wil je meer informatie over Haaktrend, ga dan naar haar facebookpagina. Hier kun je informatie vinden over de Boho poncho, maar staan ook andere ontwerpen die door Fieke ontworpen zijn.

De poncho voor mijn moeder is ondertussen af, maar toen kwam dochterlief. Ook zij wil een poncho, maar dan wel een met mouwen.

Hoezo, mouwen!?

Nou kent dochter mij natuurlijk goed genoeg om te weten dat mama dan toch wel op zoek gaat naar een poncho met mouwen en natuurlijk heb ik hem ook gevonden.

In dit geval gaat het om een kooppatroon ontworpen door Jolanda Faazen te koop bij Xyra Creaties voor 1,95. Via deze link kom je bij het patroon terecht.

Op de site van Xyra Creaties staan nog veel meer mooie haakpatronen. Ik ben ondertussen begonnen aan de poncho van mijn dochter en ben zeer tevreden over het patroon. Het patroon is goed leesbaar en wordt onderbouwd met verschillende foto’s. Zo is dit patroon ook geschikt voor beginnende haaksters. 

Nou heb ik nog een dochter en ik weet al wat zij gaat vragen zodra de poncho van haar zus klaar is.

Ik wil er ook een! 

Poncho haken

 

Daar heb ik dus ook maar gelijk een patroon voor opgezocht. Dit is een gratis patroon van Wolplein en kun je vinden via deze link.

http://www.wolplein.nl/blog/kinderponcho-haken/

Voorlopig hoef ik mij nog niet te vervelen thuis. Ben wel benieuwd wanneer ik aan mijn eigen poncho toe kom.

Voor wij ga jij een poncho haken?

Hansje Snel
Door

Hansje Snel

op 18 Sep 2016

Ik vind ze echt leuk en ga het ook proberen.

Petra
Door

Petra

op 18 Sep 2016

Hallo annika Bedankt voor de leuke patronen en dat je die wilt delen. Ik ben petra ook moeder van twee dochters waarvan de oudste ook autistisch en zeer verstandelijk hehandicapt is ze heeft een niveau van ongeveer 1 jaar en kan niet praten en is niet zindelijk en nee het maakt het leven niet gemakkelijk . Ze woont nu in een instelling omdat het gewoon niet meer te doen was ze is nu 26 jaar . Haken geeft mij ook rust want zorgen houden we toch en dan kan ik het van me af zetten . En nee garen kan je nooit genoeg hebben haha Sterkte met alles

ria
Door

ria

op 18 Sep 2016

Ga gelijk beginnen .Ik vind hem mooi .!!

Marelva
Door

Marelva

op 18 Sep 2016

Poncho met een ribble cowl dat zou ik graag willen, is er een mogelijkheid om er aan te komen..? Dank u, mvg Marelva

Jeanette
Door

Jeanette

op 18 Sep 2016

Goede morgen, Het lukt me niet om de gratis 42 patronen te down loaden terwijl ik wel mijn voornaam en goede E mail hebt ingevuld. Hartelijk groetjes Jeanette.

Henny Peyets
Door

Henny Peyets

op 19 Sep 2016

het lukt mij ook niet hetzelfde euvel als Jeanette

Reactie plaatsen