Gehaakte waxinelichthouders, gezellige sfeermakers - Breiclub.nl
Tijd voor gezelligheid met kaarsjes

Gehaakte waxinelichthouders: Het wordt ’s avonds steeds vroeger donker. Dat betekent hier in huis tijd voor kaarsjes. Ik vind het supergezellig om het huis te verlichten met kaarslicht. Hiervoor heb je kaarsenstandaards of waxinelichthouders nodig.

Deze maak ik graag zelf. Natuurlijk met haakgaren!

Voor het houdertje gebruik ik een glazen potje, bijvoorbeeld een leeg potje van de Olvarit (babyvoeding). Eigenlijk kun je  hiervoor allerlei glazen potjes gebruiken. Van groot naar klein en van dik naar dun. Hou er wel rekening mee dat er een kaarsje in moet passen.

Op het internet zijn verschillende patronen te vinden. Doordat het kaarslicht door het potje schijnt, zorgen de verschillende haakpatronen voor mooie lichteffecten. Hierdoor krijgt elke waxinehouder iets bijzonders.


Dit zijn potjes van Creathea. Je ziet hoe het kaarslicht mooi uitkomt door het omhaken van de potjes. Ook zij heeft gebruik gemaakt van babyvoeding potjes. Het patroon vind je door op deze link te klikken.

Je kunt ervoor kiezen om je potjes om te haken met dezelfde patronen, zodat je meer eenheid krijgt, maar je kunt ook verschillende patronen combineren. Dat heeft Zwaantje Creatief gedaan. Haar patroon vind je via deze link.

Gehaakte waxinelichthouders

Door de hartjes toe te voegen, pimp je de potjes net iets meer op. En zo staat dat met een kaarsje erin.

Tja, en ik ben van de kleur. Dus hoewel ik de waxinehouders met wit garen erg mooi vind, kies ik voor patronen met iets meer kleur erin. Ietsje maar…


En ook hiervan is een patroon.

Zoveel keus en zo weinig tijd. Qua haken mogen er wat mij betreft wel meer uren in een dag zitten. Ik krijg deze projecten nooit allemaal af. Tenminste niet zolang ik ook nog af en toe mijn gezin eten wil geven.

Maar goed. Nog eentje dan.

Gehaakte waxinelichthouders

Patroon te vinden via deze link.

Ik ben heel benieuwd waar jullie voorkeur naar uit gaat.

Stuur je mij een foto van jouw waxinehouder op?

Reactie plaatsen