Gehaakte items: de top 5 van Wietske (liefgehaakt) - Breiclub.nl
Mijn top 5 van favoriete projecten

In dit blog neem ik je mee naar mijn meest favoriete gehaakte items. Ik haak nu 2,5 jaar en heb al zoveel dingen gehaakt! Toch zijn er een vijftal items waar ik het meest trots op ben, of waar ik met veel plezier aan terug denk.

Soms haak je namelijk in een bepaalde periode in je leven die je bijblijft of voor een heel speciaal persoon, óf overtref je je eigen verwachtingen op het eindresultaat. Ik mocht het allemaal al eens meemaken. Hieronder mijn vijf favoriete items. 

1. Babyvestje met hartjes

Ik haak veel items voor baby’s maar dit was het eerste echte kledingstuk. Het is geïnspireerd op een patroon van Simply Haken. Tijdens het haken bleef ik me continue in mijn hoofd een voorstelling maken van hoe het mijn (toen nog) ongeboren nichtje zou staan.

Haken voor familie en vrienden is echt zo ontzettend leuk om te doen! Het is één van mijn favoriete bezigheden. Het vestje staat met stip op nummer 1. Helemaal nadat ik het ‘aanzag’ bij mijn pasgeboren nichtje. Ik schreef er dit blog over.

 gehaakte items

  

2. CAL dekentje

Deze babydeken is gehaakt met een CAL van Haakplein. Het was de Double Trouble, en iedere vrijdag zat ik met smart te wachten tot het nieuwe patroon online verscheen.

Ik heb meegehaakt met deze ‘Crochet Along’ tijdens een moeilijke periode in mijn leven. Het was fijne afleiding en bood troost. Haken is voor mij soms echt therapie. Je blijft bezig en kunt dingen eens rustig overdenken. Het dekentje zou ik eerst weggeven, maar toch besloot ik het te houden. Zo kan ik af en toe terugdenken aan die periode en de troost die het (werken aan) dekentje mij heeft geboden.

Het was erg leuk om in gedeeltes aan het patroon te werken; iedere keer weer een verrassing welke steek ik zou leren en hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Ik kan niet wachten tot de CAL van breiclub begint, ik heb énorm zin om de Mystery Blanket te gaan haken!

 gehaakte items 

 3. Boho Poncho

Dit project stond al heel lang op mijn wishlist voor mezelf. Ik zocht allerlei patronen en voorbeelden op diverse blogs en sites maar gaf uiteindelijk mijn eigen draai aan de poncho; een combi van een aantal patronen. Ik heb er vele avonden aan gewerkt en heb er echt hart en ziel in gestoken. De poncho draagt heerlijk tijdens wat koudere avonden en is lekker warm. De beschrijving vind je hier. Foto’s van mij door Met Andere ogen Fotografie.

 

 4. Kindervestje

Deze leukerd haakte ik voor mijn peuterdochter naar het patroon van die te gekke Creachick. De steken zijn prima te doen voor iedere beginner.

Het resultaat was mooier dan ik had durven dromen. (Want toen ik bezig was had ik er niet zo’n vertrouwen in.) Maar wat stond het haar schattig! Echt één van haar favoriete kledingitems. Helaas is het nu al wat aan de kleine kant, want kleine meisjes worden (te snel) groot!

 

 5.  Babydekentje

Een babydekentje is voor mij niet zo speciaal meer, ik maakte er al tientallen. Toch is deze wel bijzonder omdat ik voor het eerst met Lana Grossa katoen (cotton mix 80) haakte. Ik ben fan!

En de deken is in wel héél mooie kleuren gehaakt. Voor het samenstellen van de kleuren gebruikte ik de methode die ik al vaker toepaste. Ik schreef er voor @breiclub ook een blog over.

Het garen blijft een favoriet; het haakt geweldig en de eindproducten zijn superzacht en blijven (na gebruik) mooi. Mijn zus, die het dekentje in gebruik heeft, is er ook blij mee! De beschrijving vind je hier.

Dit zijn mijn 5 favorieten op dit moment.

Er komen vast nog veel bij, want voorlopig haak ik nog vrolijk verder!

Volg je me al op Facebook en Instagram @liefgehaakt?

Mijn blogs vind je terug op http://www.lief-gehaakt.blogspot.nl 

Elly Janssen
Door

Elly Janssen

op 24 Sep 2017

Mag ik aub t patroon van t baby vestje! Groet Elly

Wietske (Liefgehaakt)
Door

Wietske (Liefgehaakt)

op 24 Sep 2017

het is een patroon uit Simply Haken. Je kunt het blog met beschrijving terug vinden op lief-gehaakt.blogspot.nl

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 24 Sep 2017

Wat een mooie top 5! Groetjes, Akkelien

Wietske (Liefgehaakt)
Door

Wietske (Liefgehaakt)

op 24 Sep 2017

Bedankt Akkelien!

Renske Hoekzema
Door

Renske Hoekzema

op 24 Sep 2017

Wat leuk om je top 5 te zien. Mooie dingen heb je gemaakt!Groetjes Renske

Wietske (liefgehaakt)
Door

Wietske (liefgehaakt)

op 24 Sep 2017

Dankje Renske!

Janneke Broers
Door

Janneke Broers

op 24 Sep 2017

Mooi werk Wietske!

Wietske (Liefgehaakt)
Door

Wietske (Liefgehaakt)

op 24 Sep 2017

Thanks!

Tietsje
Door

Tietsje

op 25 Sep 2017

Fantastisch,wat je haakt Wietske, veel plezier en succes! Liefs!

Reactie plaatsen