Page content

Engelen haken

article content

Engelen haken

Engelen haken voor Kerst: Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn. Kerst is alleen niet altijd een gezelligheidsfeest geweest. De afgelopen eeuwen hebben christenen tijdens de kerstdagen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Voor christenen is Kerst het feest van de komst van Jezus naar onze aarde. De engelen kondigen tijdens het kerstfeest de geboorte van het kindje Jezus aan. Daarom zijn engelen en Kerstmis ook onmiskenbaar met elkaar verbonden.

Engelen haken

Ik vind engelen sowieso leuk en vind dat ze niet mogen ontbreken in het haak repertoire van kerst. Daarom heb ik voor jullie op het internet enkele haakpatronen van engeltjes opgezocht.

Ik begin met mijn persoonlijke favoriet. Dit engeltje heb ik vorig jaar al gehaakt en heeft tijdens de feestdagen mooi staan pronken in de woonkamer. Ik vond het een leuk patroon om te maken en was heel tevreden over het resultaat. Het haakpatroon kun je vinden via deze link.

Wil je liever een kleiner engeltje haken, dan is het volgende patroon echt wat voor jou. Dit mini bungel engeltje is super schattig en verdient zeker een plekje tussen de kerstspulletjes. Je kunt er natuurlijk ook meerdere haken en deze her en der neer zetten in je huis. Zo lief!

Engelen haken

Ben je wat meer van de rust in huis en de neutrale kleuren, dan zijn de volgende engeltjes wat voor jou. Ook leuk om er meerder van te haken in verschillende bij elkaar passende kleuren. Mooi om bijvoorbeeld de eettafel mee op te sieren tijdens het kerstdiner.

Engelen haken

Tenslotte heb ik nog een patroon voor jullie. Dit engeltje is wat meer vintage en oogt daardoor wat chiquer.

Engelen haken

Nou mijn voorkeur kennen jullie al, maar nu ben ik wel heel nieuwsgierig welk engeltje jij wilt gaan haken.

Welk patroon heeft jouw voorkeur?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

8 reacties op “Engelen haken


Door Lorali op 19 november 2016

Mijn keuze is de eerste voor op een mooi plekje, de laatste voor in de boom.
Bij mij doet de link naar de eerste het helaas niet!


Door Beatrice op 19 november 2016

De link doet het nu weer! Bedankt voor de melding.


Door Lies Kouwenberg op 28 november 2016

De laatste engel vind ik het leukst


Door Puk op 27 november 2016

Het ebook lijkt me misschien wel wat.Maar gratis,?


Door Marie-jose Moonen op 27 november 2016

Ik wil graag het bungelengeltje haken maar ik krijg het patroon niet uitgeprint er komen allerhande tekeningen door de tekst.
Door Liliane op 7 december 2016

Het laatste engeltje vind ik het mooiste maar hoe geraak ik aan het patroontje aub ?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.