Zomerkleding haken
Zomerkleding haken

Het leuke aan gehaakte zomerkleding vind ik, dat het zo lekker luchtig is. Het geeft warmte en verkoeling tegelijkertijd. Een goede combinatie. Daarnaast vind ik de zomergarens vaak heerlijk weg haken. Niet te zwaar en volop prachtige kleuren om uit te kiezen.

Toen ik voor het eerst aan een topje begon, dacht ik echt bij mijzelf; dat lukt me nooit. Maar de doorzetter wint en uiteindelijk was ik heel blij met het resultaat.

Mijn allereerste zomer haakproject was de Boho tuniek van Haaktrend. Een goed patroon om mee te beginnen. Niet te moeilijk en de uitleg is duidelijk. Daarnaast is het patroon ook nog eens gratis met dank aan Fieke de Rooy.

De Boho tuniek is gehaakt met Fenna garen van de Wibra. Je hebt er niet veel bollen voor nodig en het kleurverloop zorgt voor een mooi effect.

Van de Boho tuniek heb ik er ondertussen meerdere in de kast hangen. Heerlijk om te dragen op een zomeravond als het een beetje begint af te koelen. Of als tuniek over je badkleding heen, maar ook goed te dragen op een spijkerbroek.

Na het haken van de Boho tuniek werd ik een beetje overmoedig en dacht ik alle patronen wel aan te kunnen. Dat viel toch tegen. Op zich zijn de meeste haakpatronen goed uitgeschreven, maar het lastige zit hem vaak in het vinden van de juiste steek/garen verhouding, zodat de maat goed uitvalt.

Meten is weten en dat is hier wel aan de orde. Ondertussen ben ik wat ouder en wijzer en weet ik dat ik tussendoor regelmatig moet kijken of de maat klopt om niet te eindigen met een veel te groot of juist te klein kledingstuk. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Voor mijn dochter heb ik onlangs dit topje gehaakt. Het patroon is een beetje van mijzelf en een beetje van Phildar.

Het bandje bij de arm zorgt voor het blote schouder effect. Helemaal hip op dit moment.

Dit topje heb ik met 100% katoengaren gehaakt. Vooral voor de zomer is dit een zeer geschikt garen, omdat het lekker koel aanvoelt. Katoengaren is in veel soorten te verkrijgen. Kies niet gelijk voor het goedkoopste garen. Dit splijt vaak snel, wat irritant is tijdens het haken.

Op dit moment ben ik voor mijzelf bezig met deze zomerponcho van Phildar. Het patroon staat in het Phildar haakboek 142, maar is ook als haakpakket te bestellen.

Ik heb zelf voor andere kleuren gekozen als op de foto. Hierin ben je vrij. Het patroon is niet te moeilijk en haakt vlot weg. Het voordeel van dit patroon is dat je geen rekening hoeft te houden met verschillende maten.

Mijn volgende project ligt alweer op de plank. Ook in dit geval geldt: te veel leuke projecten en te weinig tijd.

En wat gaat jouw zomerhaakproject worden?

 

Corinne
Door

Corinne

op 11 Jun 2017

Wat mooi! Kunt u het patroon van dit topje doormailen?

Anke Bruggenkamp
Door

Anke Bruggenkamp

op 11 Jun 2017

Mooie zomertop, top kleur, ik houdt me ook aanbevolen voor het patroon 🤗

Irena
Door

Irena

op 11 Jun 2017

Wat leuk zeg dat topje, ik voel me ook aanbevolen voor het patroon 😊

monique dusault
Door

monique dusault

op 19 Jun 2017

Haha ik ook!

judith
Door

judith

op 06 Nov 2017

wat een mooi topje! dat krijg ik nog lang niet voor elkaar.

Lea
Door

Lea

op 25 Jan 2019

Het patroon van de boho tuniek is niet meer te downloaden. Is het mogelijk dat ik dit van jou ontvang. bij voorbaat dank.

Daisy
Door

Daisy

op 06 Mar 2019

Ik ben ook op zoek naar dit patroon, helaas kan ik deze nergens meer krijgen, kun je hem ook naar mij doorsturen als je hem hebt?

Leaniek
Door

Leaniek

op 28 Jan 2020

Ook ik zou heel graag dit patroon ontvangen, kan ik hem ook doorgestuurd krijgen?

Reactie plaatsen