Haakseizoen: de herfst is begonnen, maak wanten en sokken - Breiclub.nl
De winter komt eraan, mooie patronen voor sokken en wanten

De winter komt eraan, mooie patronen voor sokken en wanten

Ook al lijkt het er niet op, op dit moment, want het is prachtig weer voor de tijd van het jaar. We zijn beland in het begin van de herfst, of je nu wil of niet. Het brei- en haakseizoen gaat weer van start.

Bij Chefwol.nl wordt er deze winter aandacht besteed aan handen en voeten. Sinds de start van de Sokkenclub in juli, staan we voor de uitlevering van de tweede aflevering van de Sokkenclub.

De inschrijving van de derde aflevering, die geleverd wordt 1 januari 2017, gaat binnenkort online. In de derde aflevering mag u kiezen: haken of breien, dames of heren.

Want waarom niet eens een paar breien voor uw partner? Moet kunnen toch?

Heerlijk, een paar sokken maken, in een met de hand geverfd sokkengaren! In ieder pakketje zit ook een extraatje, en een patroon, zodat u direct aan de slag kunt.

http://www.chefwol.nl/chefwols-finest-chefwols-mystery-sokkenclub-januar.html

Ik kan het ook niet laten om even de aandacht te vestigen op een prachtig paar sokken. Mensen die weten hoe ze moeten inbreien draaien hier hun hand niet voor om. Lekker warm ook. Maar je kunt ook fijn met kleur spelen… kijk maar naar de foto’s.

http://www.chefwol.nl/bianca-boonstra-designs-selbu-style-sokken.html

Weet je wat je ook met sokkengaren kunt doen?

Wanten breien!  Veel beter dan de nylon dingen die je in de winkel koopt. En als je sokken kunt breien, kun je ook wanten breien. Het is echt niet zo moeilijk… En je houdt je handen veel warmer, wat dus best prettig is. 

Ik zal direct een gratis patroon met jullie delen: die vind je hier.

Maar wanten kun je ook haken… dat is zelfs nog sneller dan wanten breien. Chefwol.nl heeft een prachtig pakketje om wanten te haken, in het mooie Sierra Andina – een Alpaca van Adriafil. Superzacht, een genot om mee te werken. En lekker warm. Het paar is onder mijn handen vandaan gegrist, en wordt volop gedragen in de winter.  Dus ook ik moet weer aan de slag, om nieuwe voor mijzelf te maken…

(Het enige lastige is – als je alleen thuis bent, om een compleet paar aan de handen te dragen, en die te fotograferen.)

haakseizoen

http://www.chefwol.nl/bianca-boonstra-designs-gehaakte-wanten-in-sierra.html

Maar u kunt er gerust op rekenen, dat er komende winter weer nieuwe patronen worden ontwikkeld. Zoals deze, bijvoorbeeld: in het Engels, maar ook gratis:

haakseizoen

En met de korte naaldjes van Addi wordt het duimen en vingers breien echt heel makkelijk gemaakt. In 4 maten, allemaal 10 cm lang. U vindt ze hier.

haakseizoen

Nu rijst er bij mij een vraag: voor wie zou u iets willen maken, met het oog op warme handen of voeten?

Laat uw antwoord achter op Facebook, of onder dit blog.

Corrie
Door

Corrie

op 02 Oct 2016

Ik ga voor de kleinkinderen

Barbara Kortbeek
Door

Barbara Kortbeek

op 02 Oct 2016

Hoi Bianca, zoals je weet ben ik een sokkenfan. Maar handschoenen zijn ook leuk! Heb nog een laar sokken (bijna af) en de mystery blanket, maar als ik daarmeeop gan ben begin ik aan de handschoenen! Groet, Barbara

Jeannine
Door

Jeannine

op 03 Oct 2016

Zou deze wanten maken voor mijn kleinkinderen :-)

Jeannine
Door

Jeannine

op 03 Oct 2016

Zou deze wanten maken voor mijn kleinkinderen ..

Reactie plaatsen