Kerstbomen haken: Er valt nog genoeg te doen voordat de feestdagen beginnen - Breiclub.nl
Kerstbomen haken

Kerstbomen haken: Ik blijf voorlopig nog even in de kerstsfeer. Er valt ook zoveel leuks te haken rond deze tijd. En tja, ik hou nou eenmaal van kneuterigheid en dat komt in deze tijd van het jaar goed uit. Niets zo kneuterig als kerstversiering.

Wat mag er in je huiskamer niet ontbreken tijdens kerst? De kerstboom natuurlijk!

Naast zo’n echte (of nep) boom die je mooi kunt volhangen met al je gehaakte versiersels, kun je ook heel leuk een kerstboom haken. Natuurlijk ben ik deze week weer heel druk voor jullie op zoek geweest naar de leukste kerstboom haakpatronen.

Hier komen ze

Kerstbomen haken

Voor wie van een traditionele kerstboom houdt, is het volgende patroon zeer geschikt. Gewoon een mooie groene kerstboom met de bekende kerstballen en een piek. Ik hou ervan. Voor de ballen maak je gebruik van kralen.

Het patroon van deze kerstboom vind je via deze link.

Ben je meer van de alternatieve kerstsfeer en hou je van kleur, dan past het volgende patroon beter in je straatje.

Het blijft een boom met een piek en versiersels, maar dan bonter. Zeg maar voor de vrolijke feestdagen!

Kerstbomen haken

Het patroon kun je vinden via deze link.

Maar misschien ben jij wel van de ingetogen kerstsfeer en hou je helemaal niet van al die versiersels en drukte in en om je boom. Ook daar heb ik aan gedacht. Voor jou heb ik dit patroon gevonden.

Kerstbomen haken

Dit waren de 3D kerstbomen.  We gaan nu verder met de 2D kerstbomen. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om slingers van te haken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Kerstbomen haken

Leuk, he. Ook hier heb je weer de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende kleuren. Of natuurlijk gewoon van het traditionele groen. Het is maar net wat je wilt.

Wat ik bij deze kerstbomen zo leuk vindt, is dat ze zijn opgesierd met knoopjes. Zo wordt elk boompje uniek en bijzonder.

Tenslotte mijn laatste patroon voor deze week. Ook in dit geval gaat het om een 2D patroon, waar je heel leuk slingers van kunt maken.

Er valt nog genoeg te doen dus voordat de feestdagen beginnen. Voorlopig hoeven we ons nog niet te vervelen.

Welke kerstboom komt bij jou in huis te staan?

Marjolein Flick
Door

Marjolein Flick

op 24 Nov 2016

Leuke patronen!😉

Vera
Door

Vera

op 27 Nov 2016

Leuk en origineel idee, ik haak boompjes, maak ze vast op stevig papier met kerst- of nieuwjaarswensen!

Patricia
Door

Patricia

op 27 Nov 2016

Leuk!!! Ben een hele grote kerstboom aan 't haken. :-)

Anita
Door

Anita

op 07 Dec 2016

We gaan een clubje vormen om te handwerken dit is een reusachtig leuk idee om te doen. De plannen zijn nog warm om zo te zeggen en we moeten nog mensen vinden die mee willen doen maar met deze patronen moet het lukken. Mijn favoriet zijn de 3D boompjes, vooral de traditionele en de rustieke eigenlijk zijn ze allemaal erg leuk .

Reactie plaatsen