Ons haakboek, perfecte combinatie tussen theorie en projecten - Breiclub
Onmisbaar in je bibliotheek:  'Ons haakboek' van de KVLV, vrouwen met vaart

Onmisbaar in je bibliotheek: 'Ons haakboek' van de KVLV, vrouwen met vaart

Ondertussen in de haakles… project ‘manden haken.  Toen ik het patroon onder ogen kreeg ging mijn haar recht staan. Gelukkig vallen de dames waarmee ik in de les zit beter mee dan de patronen :-) . Dus ging ik maar zelf op zoek naar een waardig alternatief. Ik vond dit in het boek ‘Ons haakboek’ van de KVLV, vrouwen met vaart. Het is de opvolger op het boek ‘Ons breiboek’ uitgegeven door Uitgeverij Lannoo. 

Dit boek is mijn haakbijbel … onmisbaar in mijn bibliotheek. Als je één boek wil kopen dit jaar dan zou ik voor deze gaan. Het is de perfecte combinatie tussen theorie en projecten. Een naslagwerk om u tegen te zeggen. Meer dan 400 pagina’s aan steken, patronen en technieken en 50 leuke DIY projecten om meteen aan de slag te gaan.

Het boek bestaat uit 2 delen.  In deel 1 worden de steken, motieven en technieken besproken en in deel 2 ga je zelf aan de slag.

Dus ging ik aan de slag…

Ik baseerde me op het patroon van de manden maar paste hier en daar iets aan.

Je kan 3 manden haken met 3 verschillende afmetingen (doorsnede 15,5 cm, 12,5 cm en 10 cm).  Ik haakte er maar 2.

Het is een patroon met moeilijkheidsgraad ••.

Je leert opzetten met een magische lus, spiraalhaken en je oefent je vasten en halve vasten.

Het boek werkt met Lang Yarns Cotone (60% katoen. 40% acryl). Ik werkte met ByClaire nr.2 (50% katoen, 50% acryl) in de kleuren lime en rood.

Wat hou ik zo van duidelijke patronen, netjes toer per toer. Ik ben helemaal geen ‘freestyler’. Dit was een snel projectje en ik had al mijn punten in de les. De manden staan op de nachtkastjes in onze slaapkamer.

Ons haakboek

Je beleeft echt plezier aan het boek of je nu een beginnend haakster bent of al meer ervaren. Veel tekst afgewisseld met veel foto’s.  Klein lettertype dat wel maar noodzakelijk anders telde het boek waarschijnlijk 800 pagina’s.  Er worden voldoende onderwerpen besproken. Alle basiselementen komen aan bod maar ook oog voor bijzonder haakwerk. 

Aan de slag kan je gaan voor je interieur maar ook mode en accessoires komen aan bod en het dankbare onderwerp baby’s en kinderen ontbreekt ook niet.

Veel haakplezier en laat me even weten wat jij als ‘haakbijbel’ in de boekenkast staan hebt.

Henny Ooms.
Door

Henny Ooms.

op 04 Nov 2016

Nee, dat boek heb ik nog niet. Hoe kom ik hier aan??

marguerite op 't Roodt
Door

marguerite op 't Roodt

op 15 Nov 2016

Heb hem gezien bij bol.com en natuurlijk rechtstreeks bijde KVLV. Ik heb hem op mijn verlanglijstje voor Kerstmis staan. Hopelijk blijft het niet bij een wens 😊

linda
Door

linda

op 04 Nov 2016

Nee dat boek heb ik nog niet .Hoe kom ik hier aan????

Arja
Door

Arja

op 05 Nov 2016

Dames: de titel invoeren bij google en een hele lijst waar te koop toch.. Dit boek heb ik 'nog' niet, wel de haakbijbel en breibijbel als ook kabels haken en het boekje mandala's haken :-)

Mackens
Door

Mackens

op 13 Nov 2016

Hoe kom ik aan haakbijbel

Rudolf Austermann
Door

Rudolf Austermann

op 04 Jan 2024

Hallo Iederéén. Deze Blz is al ver uit de tijd 2016. Misschien lukt het hier wel ..... Weet iemand waar ik deze boek ( Ons Haakboek isbn 987 94 014 1360 2 ) kan bestellen voor mijn partner. Bij uitgeverij Lannoo is het uitverkocht. Hopelijk reageert er

Reactie plaatsen