Page content

Kabels haken …

article content

Kabels haken …

September was de start van mijn tweede jaar haakles in avondles. Er staan weer een heel aantal projecten op stapel… van een poef haken tot een rendier voor de feestdagen.

haakles

Het eerste project uit het boek ‘Kabels haken’

Kabels haken… wie er dit heeft uitgevonden kan ik wel even de nek omwringen! Met volle moed begon ik eraan want hé we zijn nooit te oud om iets bij te leren…

Auteur van dit boek is Leonie Schellingerhout. Eigenaresse van de (online)winkel Wolcafé. Wie nog meer kabels wil haken kan zijn hart ophalen in haar nieuwe boek ‘Kabels & structuren haken’.

Ik ging meteen voor het grote project… de toilettas met kabels. 4 uur later besloot ik wijselijk om toch klein te beginnen… het werd de make-uptas

haakles

Ik weet niet hoeveel uur ik er al aan bezig ben maar mijn make-up tas is nog niet af. Ik ben momenteel gestrand op rij 20… nog 4 lange (zucht) rijen te gaan. Het tasje wordt gemaakt met Scheepjes Linen Soft en haaknaald 3 mm. De beugel kocht ik bij Veritas.

Kabels haken is toch iets voor de ervaren haakster. Het lukt me maar gaat nogal traag. Niet getreurd we maken nog de kussens ook. Dus tegen het einde van het schooljaar ben ik er een krak in!

Naast de kabel-projecten staan er ook hele toffe diy- interieur spullen in. Ik maakte ook de tochtkat in Scheepjes Stonewashed XL.

haakles

Tweede project

Ook voor dit project haalde onze juf het patroon uit het boek. Het werd de deurstopper ‘Meneer Muis’. Na de tochtkat kon een muis niet uitblijven.

Met haaknaald 5 mm en Scheepjes Stonewashed XL ging het vlug vooruit. In het lijfje stop je een zakje en je vult die op met rijst om de boel te verzwaren. Nog wat vulwol erbij en klaar om aaneen te naaien. Afwerken doe je met een strikje of knoopje.

Ellen
mespetitscalins.wordpress.com

 

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

1 reactie op “Kabels haken …


Door De Breimeisjes op 3 november 2017

Alles is eerst moeilijk. Tot het makkelijk wordt 🙂
Heel leuk, die kat en muis!
Groetjes,
Akkelien

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.