Zomersjaaltje haken, een luchtig project - Breiclub.nl
Zomersjaaltje haken

Zomersjaaltje haken: In deze periode van het jaar heb ik altijd zin om lichte en luchtige projecten te breien of haken. Ik vond een mooi bolletje wol van Scheepjes en haakte er een zomersjaaltje van. 

Benodigdheden:

  • 1 bol Scheepjes Softfun batik
  • Haaknaald nummer 4
  • Schaar + naald voor de afwerking

Zomersjaaltje

Patroon zomersjaaltje haken:

Zet een ketting van lossen op in een gewenste lengte. Ik maakte een ketting van 160 centimeter. Haak 3 lossen en keer je werk.

Zomersjaaltje

Toer 1: Sla 1 vaste over en haak een stokje in steek 2. Sla een steek over en haak een stokje in steek 4.

Herhaal dit tot het einde van je toer en eindig met een stokje in de laatste steek. Haak 3 lossen (dit is je eerste stokje van de volgende toer) en draai je werk.

Herhaal toer 1 zes keer en knip je draad af.

Nu ga je draadjes maken voor de uiteinden.

Meet hiervoor draadjes van 40 centimeter. Om een draadje te bevestigen, vouw je een draadje dubbel en haal je de lus door de rand waar je draadje moet komen. Haal nu je draad door je lus en trek goed aan. Doe dit totdat je genoeg draadjes aan de uiteindes hebt.

Ik koos in mijn sjaal ervoor om in steek 1 te beginnen en dan telkens 1 steek over te slaan en dan de volgende draad te bevestigen.

Zomersjaaltje

Je kunt je zomerse sjaaltje op meerdere manieren dragen. Ik vind het laten loshangen van de uiteindes terwijl je hem 1 keer om je nek draait heel fijn.

Hoe draag jij je sjaal het liefst?

Ans
Door

Ans

op 16 Jun 2016

erg leuk idee, ben er meteen aan begonnen met dunnere draad en fijnere naald (2,5) is het resultaat nog mooier (wel meer werk maar dat geeft niet)

Reactie plaatsen