Tablet hoes breien als bescherming - Breiclub.nl
Bescherming voor je tablet breien

Tablet hoes breien: Ik ben Apple fan en vind het veel leuker om voor mijn Apple producten zelf bescherming te haken dan het kant en klaar te kopen in de winkel. Laatst had ik zin om een nieuwe IPad hoes te breien en graag deel ik het patroon. 

Voor het haken van een hoes voor je IPad, heb je 2 bollen wol nodig. Ik gebruik 1 bol Adriafil en een halve bol ByClaire2 en ik brei met breinaalden nummer 5.

Je breit twee identieke panden en haakt deze daarna aan elkaar. 

Zet om te beginnen 32 steken op. Je gaat nu in tricotsteek breien: brei afwisselend eerst een toer rechts en dan een toer averechts / links. Er ontstaat dan een patroon met twee kanten: een kant met ‘v’tjes’ en een kant met ribbels.

Dit herhaal je tot een hoogte van 16 centimeter. Wissel van kleur, ik wissel naar een jade kleur van ByClaire2. Brei nu verder tot een totale hoogte van 28 centimeter en kant af.

Dit is je eerste pand. 

Tablet hoes breien

Brei nu een tweede pand. Leg beide panden met de ‘verkeerde kant’ naar buiten op elkaar.

Tablet hoes breien

Maak de uiteinden vast met kopspelden en haak met haaknaald 3 de panden aan elkaar.

Tablet hoes breien

Draai nu de ‘goede kant’ naar buiten en klaar is je Ipad hoes!

Wat maak jij om je tablet of telefoon te beschermen? 

Tablet hoes breien

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Anja Bongers
Door

Anja Bongers

op 29 May 2016

Leuk idee en fijn dat we het patroon mogen hebben. Ik heb rood-zwart gemêleerde wol en ga het maken. En het lijkt mij niet moeilijk om te maken. Dank je wel

Maatje Hage
Door

Maatje Hage

op 30 Nov 2021

Waarom brei je het niet aan een stuk door, maar in 2 helften??

Reactie plaatsen
Your information is safe with us