Gehaakte koffiebekerhouder - Breiclub.nl
Nooit meer te hete beker met een gehaakte koffiebekerhouder

Nooit meer te hete beker met een gehaakte koffiebekerhouder

Mij zie je vaak met een koffie ‘to go’ in een gehaakte koffiebekerhouder. Niet omdat ik er hip mee over straat loop zoals je altijd in de film ziet, maar wel omdat ik lang in de auto zit naar mijn werk. En vaak komt het dan voor dat mijn koffie nog te heet is en deze hitte door de beker heen komt.

Omdat ik dit wilde oplossen, haakte ik een koffiebekerhouder en graag deel ik mijn patroon met je.

Patroon gehaakte koffiebekerhouder

gehaakte koffie beker houdeIk maak mijn koffie houder wat hoger en gebruik dubbele stokjes. Op deze manier komt mijn houder wat ‘fluffy’ te zitten om de beker voor nog minder hitte die eventueel nog door de beker heen komt.

Ik gebruik een restje grijze wol, haaknaald 4 en mijn eigen koffie thermosbeker. Voor mijn formaat beker haak ik een lossenketting van 32 lossen en maak de cirkel rond met een halve vaste. Markeer de laatste steek met een steekmarkeerder.

 

Toer 1: zet 4 lossen op (dit is je eerste dubbele stokje voor je eerste toer). Haak in iedere steek een dubbel stokje en eindig je eerste toer met een vaste om de toer dicht te maken. Controleer nu of je houder om je beker past.

Toer 2: Haak 1 losse en haak in iedere steek en vaste.

gehaakte koffie beker houde

 

Toer 3: deze toer haak je hetzelfde als toer 1 dus zet 4 lossen op (dit is je eerste dubbele stokje voor je eerste toer). Haak in iedere steek een dubbel stokje en eindig je eerste toer met een vaste om de toer dicht te maken.

Toer 4: deze toer haak je hetzelfde als toer 2 dus haak 1 losse en haak in iedere steek en vaste.

Toer 5: herhaal toer 1

Toer 6: nu ga je afwerken. Je kunt hier kiezen voor een toer vasten maar ik heb gekozen voor een toer picotsteek wat een leuk randje geeft. Knip je draad af en werk de losse draadjes weg.

Schuif de houder om je beker en neem de tijd voor een lekkere kop koffie ‘to go’! 

 

Reactie plaatsen