Hartjesarmband haken, leuk patroontje - Breiclub.nl
Hartjesarmband haken

Hartjesarmband haken: Pas geleden haakte ik voor het eerst een klein hartje. Al snel werd het een verslaving en haakte ik er meer! Een hartje met een houten kraal maakt al snel een kleinigheidje voor aan je sleutelhanger dus haakte ik er meteen maar een hele hoop. Maar na een tijdje had ik er zoveel dat ik er een nieuwe bestemming voor verzon: een hartjes armband. Graag deel ik mijn patroon met je. 

Hartje haken 

Ik zocht een leuk patroontje en al snel kwam ik dit YouTube filmpje tegen. In het filmpje zie je dat je start met een magische ring (even doorbijten, als je hem eenmaal door hebt is ie super simpel).

Hartjesarmband haken

In deze ring start je met drie lossen, 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 dubbel stokje (punt van het hartje), 3 stokjes, 3 dubbele stokjes en 3 lossen die je met een vaste steek vast maakt nadat je de magische ring aan hebt getrokken je het hartje vorm geeft.

Armband maken

Voor de armband heb ik 5 hartjes gehaakt.

Deze hartjes heb ik aan elkaar genaaid met het puntje van het ene hartje in het hart van het andere hartje. Op deze manier maak je 5 hartjes aan elkaar vast.

Hartjesarmband haken

Aan beide kanten maak je nu een vlecht: maak voor 1 vlecht aan 1 kant 3 draden van 20 centimeter en haal deze voor de helft door het uiteinde waardoor je nu in totaal zes draden van 10 centimeter hebt.

Pak een houten knoop en haal je draden er doorheen en leg een knoop in je draden. Deze draden ga je nu vlechten, twee draden samen tegelijk.  Wanneer je vlecht de gewenste lengte heeft, knoop je je vlecht en herhaal je hetzelfde aan het andere uiteinde. En klaar is je armbandje! 

Haak jij wel eens een armbandje?

Corrie
Door

Corrie

op 03 Jul 2016

Leuk dat armbandje

Reactie plaatsen