Onderweg breien of haken, tips - Breiclub.nl
Tips voor onderweg breien of haken

Tips voor onderweg breien of haken: Door onderweg te breien of haken veranderd een saaie treinrit in een fijne reis. De tijd vliegt voorbij plus daarbij voelt het fijn en productief.

Voor degene die ook graag zoveel mogelijk reizen met een fijn gevoel willen vullen staan in dit blog tips voor het onderweg breien of haken.

onderweg breien

Breien of haken onderweg maakt elke reis vrolijker, of het nu in de auto naar werk is (als bijrijder natuurlijk), in het vliegtuig naar vakantie of in de trein richting school.

Het is vaak niet al te makkelijk wanneer er mede reizigers zijn. De meeste mede reizigers waarderen het niet wanneer ze bedekt worden in garen.

Een ander obstakel is ruimte. Onderweg is er vaak niet veel plek voor een tas vol met verschillende garen plus deze tas moet ook mee worden gesjouwd van naar het vervoer en weer van het vervoer naar de bestemming, vooral bij de trein kan dit een flinke afstand zijn. Tip 1 biedt meteen een oplossing.

Tip 1: neem een klein project mee

Neem niet een groot project mee. Het project zelf en de garen er voor nemen veel ruimte in beslag in het vervoer en op je schouder.

onderweg breien

Tip 2: eigen plek

Om chaos te voorkomen is het aan te raden het garen en ander materiaal in een aparte tas te doen.

Tip 3: maakt het niet te ingewikkeld

Neem niet een project mee met een ingewikkeld patroon. Het patroon kan uitgeprint worden of op een telefoon/tablet gezet worden zodat er onderweg naar gekeken kan worden, maar reizen is heel rumoerig met veel onverwachte bewegingen. Dit maakt het moeilijker om op een patroon te concentreren waardoor er sneller fouten in het project komen. En dat willen we niet!

Tip 4: notitieboekje

Tijdens een rit is er minstens een onderbreking. Een plaspauze, kaartje wordt gecontroleerd of iemand vraagt er iets.

Zorg daarom dat je een notitieboekje bij de hand hebt. Bij bijna alle patronen is er namelijk een moment dat er rijen of steken geteld moeten worden. Natuurlijk wordt je net onderbroken tijdens een tel moment. Schrijf in het notitieboekje waar je was gebleven en dan kan er met een gerust hart worden verder gebreid of gehaakt na een onderbreking.

Tip 5: welk materiaal

In kleine ruimtes is een rondbreinaald je beste vriend. De kans is hiermee namelijk kleiner dat je per ongeluk een mede passagier neer steekt.

Bonus tip: moet garen geknipt worden maar wil je geen scherpe voorwerpen in je tas? Neem een flos doosje mee. Het ijzer in het doosje dat het flosdraad snijdt kan ook door veel garen heen snijden.

onderweg breien

Reizen blijft onstuimig, is er bij jou wel eens iets mis gegaan tijdens het onderweg breien of haken?

Thalma
Door

Thalma

op 28 Jun 2016

Ik probeer altijd een brei- of haakwerk mee te nemen als we opreis gaan. Zeker in de auto gaat dat prima, hebnu zelfs een haakpatroon onder handen vooralleen in de auto. Het heeft geen haast dus komt wel een keertje af. Maar we rijden rgelmatig van Arnhem naar Groningen dus in die 2 uurtjes kom iktoch weer enpaar toeren verder.

Yvonne
Door

Yvonne

op 03 Jul 2016

Afgelopen maart zijn wij naar Japan gevlogen.Ik had een softgriphaaknaald meegenomen in zo'n harde brillenkoker.Niets geen problemen gehad.Ik vloog met KLM en Korean Air!

Merel
Door

Merel

op 04 Jul 2016

dat is best slim, alleen een project voor onderweg! ik ben altijd aan het twijfelen welk project, waar ik op dat moment mee bezig ben, mee de trein in gaat... Wat is jouw auto project?

Rian
Door

Rian

op 28 Jun 2016

Deze zomer gaan we een lange vliegreis maken. Ik wil graag mijn haakwerk meenemen tijdens de vlucht. Maar.... hoe krijg ik een haaknaald door de tassencontrole???

Conny
Door

Conny

op 28 Jun 2016

Misschien een houten haaknaald?

Marja
Door

Marja

op 03 Jul 2016

Ik heb een bamboe haaknaald mee genomen in mijn handbagage en dat ging prima.

Lucie
Door

Lucie

op 29 Jun 2016

Het schijnt geen probleem te zijn. Over 3 weken vliegen wij naar Amerika en probeer ik in het vliegtuig een softgrip naald mee te nemen in de handbagage en reserve in de koffer.

Anneke
Door

Anneke

op 03 Jul 2016

Ik neem altijd een haakwerk mee in het vliegtuig. De haaknaalden van de wibra zijn geen probleem bij de douane.

inge
Door

inge

op 04 Jul 2016

Dat is geen probkerm hoor. Ik ben net terug van een vliegvakantie en ik had in mijn handbagage 5 haaknaalden en een klein knutselschaartje

Merel
Door

Merel

op 04 Jul 2016

Volgens mij zijn haaknaalden niet een probleem omdat ze als minder "scherp" worden gezien dan breinaalden. Breinaalden zorgen volgens mij wel sneller voor problemen bij de douane. :(

Annie
Door

Annie

op 03 Jul 2016

Ik heb met veel plezier onderweg vanuit Zwitserland gewerkt aan de gehaakte poncho's voor mijn kleindochters. Rit is zo minder saai.

Hedy
Door

Hedy

op 03 Jul 2016

Bij controle van de douane is vanwege veiligheidaoverwegingen mijn breiwerk in beslag genomen mocht niet breien onderweg in het vliegtuig. Vind het heel jammer. Zelf heb ik nog een tip om draad af te knippen een nagelschaartje doet het ook goed.

Merel
Door

Merel

op 04 Jul 2016

Wauw dat is echt heel jammer... Was je toen al ver met je project??

Antonia
Door

Antonia

op 06 Jul 2016

ik had de naalden aan ze gegeven, maar niet mijn breiwerk, die steken had ik altijd later weer op kunnen halen, ik zou ook een rondbrei pen hebben geprobeerd, misschien valt die niet zo op.

Andreja
Door

Andreja

op 03 Jul 2016

Ik ben ook altijd bezig onderweg. Als we dan een scherpe bocht nemen ben ik mijn spullen nog wel eens kwijt

Lu
Door

Lu

op 03 Jul 2016

Ik heb eens een opmerking gekregen van een treinbegeleider in Belgie, breien is verboden op grond van het feit dat het bij een ongeval je overburen kan kwetsen !

Merel
Door

Merel

op 04 Jul 2016

echt waar! snap de logica er een klein beetje achter, dan maar in de 2-zits zitten en niet de 4-zits hahah

astrid van kessel
Door

astrid van kessel

op 03 Jul 2016

Ik brei/haak heel veel in de trein. Krijg hierdoor vaak een praatje. Zowel van jonge als oudere mensen. Wel graag iets breien wat niet al te ingewikkeld is,

Merel
Door

Merel

op 04 Jul 2016

haha dat vind ik ook het leuke van breien in de trein, de interesse van andere mensen.

Joke Moerland
Door

Joke Moerland

op 04 Jul 2016

Sokken brei ik ook graag tijdens een autorit en aan boord van onze motorboot!! Zeker handig , want onze kleinzoon van 12 heeft het liefst oma's sokken😊

Ingrid
Door

Ingrid

op 07 Jul 2016

laatst zijn 2 robndbreinaalden doorgeknipt omdat men ze te gevaarlijk vond. Het waren naalden van Addi nr 7 en 8, terwijl dit misschien al de 20ste keer was dat ik ze in mijn handbagage had. mar blijkbaar gaat het af en toe toch fout

Reactie plaatsen