Onafgemaakte werkjes, wie kent het niet - Breiclub.nl
Onafgemaakte werkjes

Kennen jullie dit ook? Dat je leuk garen koopt, waarvoor je al weer een project in je achterhoofd hebt, terwijl er nog zoveel onafgemaakte werkjes liggen? Mij gebeurt dit geregeld. Zo heb ik dus een hele voorraad garen liggen en veel werkjes die nog niet afgemaakt zijn.

Dit komt, in mijn geval, door de volgende oorzaken:

Wanneer ik in een wolwinkel kom, word ik erg hebberig. Zeker wanneer ik garen zie, wat ik erg mooi vind, dan wil ik het gelijk kopen. Ondertussen  ben ik vaak nog met een ander project bezig. Ik wil thuis dan gelijk kijken naar het resultaat met het nieuwe garen, waardoor de focus naar het nieuwe project gaat. Hierdoor raakt het andere project op de achtergrond.

Ook wanneer een project qua werk en tijd erg tegen valt, verlies ik soms mijn aandacht ervoor. Dan begin ik maar weer met een nieuwe uitdaging.

Of wanneer het resultaat van een project tegenvalt en ik heb de neiging om alles maar weer uit te halen, dan heb ik er soms zo de balen van! Dan laat ik het breien en haken een periode voor wat het is, en ga totaal wat anders doen. Gevolg is dat wanneer ik na zo’n periode weer ga haken of breien dat ik dan met totaal wat anders aan de slag ga.

Een ander iets zijn de projectjes die er tussendoor komen terwijl ik met een ander project bezig ben, zoals bijvoorbeeld cadeautjes voor vriendinnen. Daardoor lijkt het of ik heel lang bezig ben het eerste project. Hierdoor verslapt mijn aandacht ook vaak.

Kortom, de oorzaken zijn bij mij: hebberigheid, frustratie en afleiding.

Voor een aantal maanden terug heb ik met mezelf afgesproken dat ik eerst maar eens wat ‚work in progress’ moet afmaken, voordat ik met wat anders mag beginnen. Ik zal je gelijk uit de droom helpen; die afspraak ben ik nooit helemaal nagekomen ;-)
Maar toch tussen de bedrijven door ben ik wel onafgemaakte werkjes aan het af maken. Heb er al twee klaar, er liggen nog vijf te wachten….. (afgezien van de hoeveelheid wol wat ik nog heb liggen).

Onafgemaakte werkjes

Zo heb ik de volgende dingen nog liggen:

  •  Een mouwloos vest met granny’s, omdat ik het werk tegen vond vallen en het resultaat ook;
  •  Een AH-tas omhaken, omdat ik er tegen op zie om de voering er in te maken (domme reden);
  •  Een WC-rolhoedje, reden weet ik niet;
  •  Gehaakte tussenzetsel voor in een sjaal van tricot, omdat ik het voor mezelf nog niet helder heb, hoe ik dat verder ga aanpakken (terwijl ik het beeld van de sjaal wel voor ogen heb);
  •  Twee paar yoga-sokken (cadeautje voor twee vriendinnen), omdat ik na lang zoeken eindelijk bamboegaren hiervoor gevonden had, en vervolgens het resultaat alsnog tegenvalt;
  •  En dan nog al dat garen wat nog boven op zolder ligt, waarvoor ik wel een idee in mijn achterhoofd heb. Maar zodra ik nieuw mooi garen zie…………

Onafgemaakte werkjes

Hebben jullie ook nog zo veel onafgemaakte werkjes liggen? Zo ja, hoeveel? Hebben jullie een oplossing gevonden om ze toch af te maken?

Greta
Door

Greta

op 04 Nov 2016

Net ook mijn haak en briedoos bekeken. Niet afgewerkt: sjaal in fijn haakwerk.... nog een sjaal in haakwerk... een mauwloos pulletje, een vestje... waarom? Als het blijft liggen is het omdat ik niet meer overtuigd ben dat het zal mooi zijn. Soms verander ik gaandeweg het model op goed geluk af. En ja dat geluk zit dan niet altijd mee. Alles uittrekken wegleggen en afwachten tot het past in een volgend nieuw project!

Marga Doornbosch
Door

Marga Doornbosch

op 06 Nov 2016

Ook erg herkenbaar, dat ik inderdaad met hetzelfde garen totaal wat anders ga maken!

Ellen Haring
Door

Ellen Haring

op 05 Nov 2016

Zeker herkenbaar! Hier in ons gezin, 1 man en 2 knullen van 6 en 3 jaar, zijn we sinds dit jaar flink aan het het minimaliseren; Ik mag daarom van mezelf niets aan wol of draad meer kopen totdat ik alle wol in huis heb opgemaakt. - uitgehaalde trui (die overigens al bijna af was, maar me niet beviel) - hele mooie groene wol, met op de naalden een bijna half vest, maar dacht niet genoeg wol, dus gestopt - twee paar sokken die ieder nog een wederhelft missen ( tja, toch wel gepriegel met 4 naalden...) - merinowollen babytruitje waar alleen nog een boordje en een knoopje aan moeten (maar tegen de tijd dat zoonlief er in pastte was het zomer... en de winter erna te klein.. - een vest voor mezelf van alpaca, maar die mouwen....pfff.. wat een werk... - Ans so on....

Marga Doornbosch
Door

Marga Doornbosch

op 06 Nov 2016

Misschien de onafgemaakte werkjes uithalen en de wol voor een ander (eenvoudiger en sneller) project gebruiken? Dit was iets wat ik uit de voorgaande reactie van iemand anders haalde als tip. Groetjes, Marga.

Anna
Door

Anna

op 07 Nov 2016

Ja ik heb dat ook, ik heb er dus ook een oplossing voor moeten vinden nl. niet meer naar een brei-haakwinkel gaan of op internet kijken voordat de werkjes af zijn. Met deze doorzettingsvermogen om dat te dus (niet) te doen heb ik nog 4 onafgewerkte truien uiteindelijk toch afgemaakt! Gek genoeg maak ik haakwerkjes wel af. Ik heb nu nog 1 trui liggen, maar die is een beetje ingewikkeld en moet goed nadenken hoe ik die af moet maken, de breibeschrijving is ontoereikend.

Ria witvrouwen
Door

Ria witvrouwen

op 13 Nov 2016

Oplossing? Wolwinkel nooit binnenstappen en voor een projectje eerst in mijn voorraad kijken. Dit lukt toch al meer dan een half jaar. Mijn voorraad is nog goed voor 3 jaar. Jammer genoeg heb ik dat ook voor stof

Elly
Door

Elly

op 13 Nov 2016

Hoi, als ik erg veel onafgemaakt heb liggen, moet ik van mezelf minstens één afmaken tegenover één nieuwe, en langzaamaan ben ik door de onafgemaakte zooi heen. Mocht het zich weer opstapelen...dit beviel me goed.!

Doreth de Geus
Door

Doreth de Geus

op 13 Nov 2016

Heb gewoon de werkjes uitgehaald en er een deken voor mijn dochter van gehaakt. Zo groot dat ze er met zijn vieren onder passen.

Marijke
Door

Marijke

op 13 Nov 2016

Je ziet tegenwoordig van die buiten bibliotheken waar je boeken in kunt ruilen is zoiets niets iemand anders die jouw project afmaakt voor je. En oja ah tassen voer ik nooit weer een lastige klus minder e slijten dan misschien wel eerder maar dan maak ik gewoon een nieuwe.

Breihen
Door

Breihen

op 13 Nov 2016

Wat ben ík blij, dat ik niet de enige sufferd ben, die steeds maar alles laat liggen en dan maar weer nieuw garen koop om aan een nieuw breisel te beginnen. Ik neem me stellig voor en verbied mezelf om nog nieuwe bollen te kopen of er zelfs maar naar te gaan kijken! Lukt nog niet altijd. Als ik dan tóch nieuw garen koop, mag ik er nog niet aankomen totdat de onafgemaakte werkjes af zijn 😀👋 Dit is mijn voornemen!!!🙄

Leny klomp
Door

Leny klomp

op 13 Nov 2016

Halo ik brei ook veel maar ik maak het eerst af Voor dat een ander kom vragen wil je dit voor mij breien Ja als ik dit af heb dan ben je aan de beurt zo doe ik dat Maar ga altijd naar wol kijken bij zeeman Vind ik ze mooi dan neem ik het mee Altijd wat op voor raad kom best van pas zit ik nooit zonder !!

Miriam
Door

Miriam

op 13 Nov 2016

Zooo herkenbaar.Heb met mezelf afgesproken dat ik nu echt eerst halfafgemaakte brei/haakwerkje af ga maken.Gelukkig zijn dit werkjes om in de winter te dragen.Dus die gaan eerst.Tegen de zomer begin ik weer aan de zommerwerkjes😊

Ilse
Door

Ilse

op 13 Nov 2016

Bovenstaand fenomeen, heel herkenbaar. De tijd ontbreekt me soms door mijn school- en verbeterwerk. Maar de projectjes die er nu liggen MOETEN klaar tegen de feestdagen. Een zeemeerminstaart, 2 pixeldekens en een mand. Dus....

Joke
Door

Joke

op 13 Nov 2016

Leuk om te lezen dat er meer handwerksters zijn zoals ik😉 Ik heb mezelf ook toegesproken: eerst alle(vele) onafgemaakte brei en haaksels afmaken of weggeven aan een andere handwerkster, dan pas weer wat nieuwe wol/katoen aanschaffen!! Of het me gaat lukken???????????

Adri
Door

Adri

op 13 Nov 2016

Heel herkenbaar, van alles waar je aan begint en het niet afmaakt. Weet dat vele verpleeg- en verzorgingshuizen blij zijn met restjes wol en onafgemaakte dingen.

Will van Buul
Door

Will van Buul

op 13 Nov 2016

O, ja, ik denk dat het voor iedereen wel herkenbaar is en overal hebben we een al of niet goede reden voor. Ik doe ze in een doos en zo af en toe pak ik die doos en MOET ik er een van mezelf afmaken. Maar wat het gekke is er komt toch steeds weer iets bij. Hoe zou dat nou toch komen? Maar zoals ik net las, als je wilt of moet gaan minimaliseren, heb je altijd zonder te kopen nog iets in de kast liggen. Ik maak me er in ieder geval geen zorgen voer. Groetjes Will van Buul

Ilse Verhoef
Door

Ilse Verhoef

op 13 Nov 2016

ja had ik wel in het verleden, nu brei ik alleen nog in miniatuur, mode in het klein voor Amerikaanse en Engelse fashion dolls, ik heb mijn fotosite er bij gedaan hoop dat je het leuk vind om te kijken

Ina
Door

Ina

op 13 Nov 2016

zo herkenbaar ....Wat ligt er nog een cal deken ,we vertrokken op vakantie voor 3 weken en ik kon moeilijk een half deken meenenmen ,toen ik terug thuis kwam stond ik 4 weken achter ..... nog een cal deken ,bestaande uit 30 en nog wat granny's ,moet nog in elkaar gezet en gevoerd worden ... het begin van een ah tas ... een mandela...;ik twijfel opeens aan de kleurtjes ,zou de voorkant en achterkant van de tas worden ...; een bernadette vest ,de mouwen zijn te kort ,die moet ik verlengen ik ben bezig aan de lapjes voor een sterbubble deken ,tussendoortje ...; alles ligt klaar voor een kabelkussen te haken , nu momenteel een stervormig deken voor de toekomstige kleindochter op de haaknaald ... en voor de kleinzoon staat er een babybroekje op de breipennen ... Dit kan echt niet he ...... even oplijsten ,en afstrepen ,neem ik me bij deze voor !

Marja huiberts
Door

Marja huiberts

op 13 Nov 2016

Vanochtend ben ik lid geworden op Facebook van De anonieme sjaal. En besloten groep. Geweldige site! Het geeft mij nu al zoveel inspitatie om al die onafgemaakte werkjes af te gaan maken en zo ook heel veel mensen te kunnen verrassen dat ik gelijk aan de slag ga. Echt een aanrader!!

Anna
Door

Anna

op 13 Nov 2016

nee heb ik geen last van, maak echt alles af en vind ik het resultaat toch niet leuk maak ik er gewoon iets anders van voor ik aan een volgend project begin.

Nina
Door

Nina

op 13 Nov 2016

Ik heb die neiging ook wel, ik ben een chaoot. Om dat in de hand te houden probeer ik wat structuur in mijn leven aan te brengen soms lukt dat soms niet. Wat mijn breiwerk betreft, mag ik niet meer dan 2 projecten tegelijk op de pennen hebben staan, een makkelijk en een moeilijk. Alhoewel het vaak lastig is om vol te houden (plannen genoeg), lukt het tot nu toe wel.

Cora van Dijk
Door

Cora van Dijk

op 13 Nov 2016

Ja, ja, ik heb er wel meer dan 15. Maar ik heb dan ook breien, haken, borduren en quilten als hobby. Nu heb ik de stelling om 3 werken af te maken en dan 1 nieuwe te mogen kopen, anders duurt het zooooo lang. Ik handwerk voor kinderprojecten, zie ook mijn blogspot craft4kids.

Els
Door

Els

op 14 Nov 2016

Ik heb nog 101 lapjes liggen van de cal van 2014 voor mijn dochter. Zie zo op tegen het in elkaar zetten en mis nog een paar blokken. Maar welk patroon en in welke kleur. Verder een omslagdoek waarvan ik niet weet waar t patroon ligt, maar waar ik op gevoel af en toe een steeds langer wordende toer haak. Een boodschappentas waarvan ik alleen nog de hengels hoef en versiering. Garen voor een mochillatas waar ik niks aan vond. En bakkenvol garen voor je weet maar nooit.

Klaartje
Door

Klaartje

op 14 Nov 2016

Ik stel meestal mezelf een deadline. Behalve voor mij w.i.p-plaid, dat is echt een meerjaren- en tussendoor project. Bestaat uit minimaal 115 zeskantjes, waarvan ik er inmiddel ongeveer 30 heb. Door die zeskantjes is het echt een tussendoor-project.

omanel
Door

omanel

op 14 Nov 2016

oh wat een opluchting ik ben niet alleen zo'n chaoot,hihi, ook bij mij diverse onafgemaakte dingen, soms een fluitje van een cent wat ik er nog aan moet doen en toch blijft het ligge, maar soms..........pak ik zo'n dingetje beet en maak t af, nu bezig aan een vest haken, een Cal hartstikke leuk om te doen en je krijgt wekelijks een deel van t patroon, ben tot nu toe goed gefocust.....misschien komt deze af, haha, hoewel heb ook al diverse dingen wel afgemaakt, poncho voor schoondochter, kleindochters, mezelf, cirkelvest dochter evenals een omslagdoek, maar vaak is mijn hoofd veel verder dan ikzelf, haha. Moed houden maar meiden we komen er wel......en geen wol of katoen kopen? lukt mij niet zie dan weer een koopje en hopla.......weer gekocht, altijd makkelijk iets in huis kun je gewoon beginnen......

Edith
Door

Edith

op 23 Nov 2016

Ik heb alle onafgemaakte projecten bijelkaar gelegd op zolder :-) . En ga nu per keer een project afmaken . Zelfs mijn nieuwe wol wat nog in dozen en tassen staan heb ik uit het zicht gehaald. Wil ik het project niet meer afmaken , haal ik het uit en stop het bij mijn wol.

Reactie plaatsen