Polswarmers, hartstikke leuk om te haken - Breiclub.nl
Polswarmers haken voor de winter

Tijd om polswarmers te haken: In een eerdere blog van Bianca hebben jullie kunnen lezen dat 14 oktober een belangrijke datum in Noorwegen is voor het aankomende winterseizoen. De Noren pakken massaal de breinaalden en starten met het breien van wanten. Ik vind het een enorm goed idee van de Noren. Hier in Nederland is het nog niet echt winterweer maar dat kan ieder moment omslaan natuurlijk.

Polswarmers haken

Naast het breien van wanten is het natuurlijk ook hartstikke leuk om polswarmers te haken. Wat zijn polswarmers eigenlijk? Polswarmers zijn vingerloze handschoenen die je handen en polsen lekker warm houden maar waarbij je nog wel je vingers gemakkelijk kan bewegen. Op deze manier blijven onze handen warm en kunnen we heerlijk breien & haken in de koude wintermaanden. Open haardje aan, beker warme chocolademelk met slagroom, wat lekkers om te knabbelen en natuurlijk een haak- of breiwerkje (en eventueel kat ;-)) op schoot.

Ik hou d’r van!

Verschillende patronen

Op Pinterest, Instagram en YouTube zijn tal van patronen en variaties van gehaakte polswarmers te vinden. Of je nu van effen of juist van veel kleur houdt, er is voor iedereen wel wat leuks te vinden.

Ik heb drie patronen voor jullie uitgezocht en op een rijtje gezet.

Polswarmers

De eerste heb ik gevonden op sietskeshobbys.blogspot.nl, de blog van Sietske Wouda. Ik vind deze polswarmers erg leuk vanwege zijn eenvoud en omdat het gemaakt is met een grappige steek, de rupsensteek. Ik had nog nooit van deze steek gehoord dus ik heb mijn haakbijbel erbij gepakt en daar wordt deze steek haarfijn uitgelegd. Sietske heeft voor dit patroontje gebruik gemaakt van 3 verschillende kleuren garen. Het is voor mij alleen niet duidelijk van welke garen ze gebruik heeft gemaakt. Dit is natuurlijk geen probleem, je kunt garen kiezen dat geschikt is voor 5,0 mm.

Polswarmers

Frederika & Mabel van crochetaddict.nl hebben speciaal voor het haakfeest wat afgelopen 8 oktober plaatsvond een patroon voor polswarmers ontworpen.

Voor het patroon heb je 3 bollen ByClaire Softmix en 1 bol ByClaire Sparkle nodig. ByClaire Soft Mix is een heerlijk zacht garen, wat bestaat uit 50% katoen en 50% polyacryl. Het garen is geschikt voor naald 5,0 tot 7,0 mm. De bollen hebben een gewicht van 50 gram en bevatten ca. 66 meter garen.

Je kunt natuurlijk een ander vergelijkbaar garen geschikt voor haaknaald 5,0 – 7,0 mm gebruiken voor het haken van dit patroon. Het patroon is goed uitgelegd en eenvoudig te haken. De polswarmers vind ik erg mooi en trokken mijn aandacht vanwege de prachtige kleuren combinaties. De toevoeging van een glitterdraadje maakt het helemaal af.

Polswarmers

De laatste die ik met jullie wil delen is een patroon wat bestaat uit het Catherine Wheel.

Kirsten van haakmaarraak maakte een tutorial waarin ze de steek duidelijk uitlegt. De tutorial vind je hier. Op haar website heeft Kirsten het patroon van de polswarmers uitgeschreven. De link naar het patroon vind je hier.

De “Catherine wristies” zijn gemaakt van katoen, Cotton 8 van Scheepjeswol en haaknaald 3,5 mm. Cotton 8 is gemaakt van 100% katoen en is een heerlijk zacht en soepel garen. Het is beschikbaar is enorm veel verschillende kleurtjes. De uitdaging voor het haken van dit patroon zit hem in het Catherine Wheel. Deze steek is best lastig maar Kirsten heeft de tijd genomen en een duidelijke uitleg geschreven waarmee het zeker gaat lukken!

Kort project

Naast dat polswarmers heerlijk warm zijn, zijn ze ook nog eens gemakkelijk en in korte tijd te haken.

Ook zijn ze ideaal voor het opmaken van restjes garen. Je kunt ze helemaal naar jou eigen stijl maken, bijvoorbeeld met een leuke bloem erop of met vrolijke knopen. Bij mij staan ze in ieder geval op mijn “to-haken-list”.

Heb jij al polswarmers gehaakt? En wat is jouw voorkeur: effen of juist lekker veel kleur?

Deel je gehaakte polswarmers met #polsenwarmerswinter2016.

Heel veel haakplezier!

jannie
Door

jannie

op 23 Oct 2016

ook mooi om de bres er onder stoppen

Esther
Door

Esther

op 30 Oct 2016

Dankjulliewel voor alle leuke reacties en likes! Janny, zeker een goed idee om dat te doen!

Reactie plaatsen