Poes breien of haken: mogelijkheden zat! - Breiclub.nl
Poes breien of haken

Een poes breien of haken? Dat klinkt voor sommigen misschien wat stoffiger dan het is! Maar ongeveer een week geleden hebben wij voor het eerst opvang kittens gekregen en mijn leven staat op het moment vooral in het teken van kittens.

Je zult verbaasd staan wat je allemaal kunt breien en haken in deze poezen categorie! Dus ik heb enkele leuke patronen voor je opgezocht zoals o.a. een Amigurumi poes, een kattengrot en een muts.

Poes breien of haken via Ravelry

Die lieve poezelige zachte diertjes hebben mijn hart gestolen. Gelukkig is er op mijn favoriete website Ravelry.com genoeg prachtige poezenprojectjes te vinden die je kunt breien of haken zodat ik even in de babypoezen stand kan blijven.

Even een gratis account aanmaken en er gaat een creatieve wereld voor je open. Je kunt kiezen uit breien of haken, uit koop of gratis patronen, je kunt zoeken op categorie, pennendikte en nog veel meer!

Ik heb al uren en uren doorgebracht op deze site en al heel veel inspiratie opgedaan en patronen gevonden voor projecten die ik de laatste jaren gemaakt heb. Omdat mijn hoofd op het moment vooral staat naar poezen, poezen en nog eens poezen ben ik voor deze blog op zoek gegaan naar patronen voor en van poezen.

 

Amigurumi poes haken

Deze mooie kat staat al een poosje op mijn to do lijst:

Poes breien of haken

Ik ben er echt verliefd op, deze is gehaakt met de amigurimi techniek. Dit is een Japanse haaktechniek voor in het rond gehaakte beestjes en ze zijn heel erg populair. Ooit ga ik deze mooie, beetje verlegen kat maken en dan in de kleuren van mijn eigen poezenbeesten.

Kattengrot haken

Ben je niet zo’n fan van amigurimi  dan is er op Ravelry nog veel meer poezeligs te vinden. Deze kattengrot bijvoorbeeld:

Poes breien of haken

Lekker makkelijk en snel, dikke wol of textielgaren, dikke haaknaald en in een avondje is het nieuwe verblijf van poes of kater klaar. Deze grot is ook in het rond gehaakt net als de amigurimi kat.

Poezen haakschema

Deze poes is gemaakt met een heel andere haaktechniek: het filethaken. Dit is het gemakkelijkste te maken als je een haakschema kunt lezen zoals mijn collegablogster Carmen in haar blog “Haakschema’s” beschrijft.

Je zou dit patroon kunnen gebruiken in een deken, als een pannenlap, inspannen in een frame en dan ophangen. Je zou het patroontje ook nog kunnen inbreien, borduren; mogelijkheden te over.

Poes breien of haken

Toch liever een poes breien?

Ben je niet zo’n haakster maar meer een breister? Dan zijn er op Ravelry.com ook veel, misschien nog wel méér gratis breipatronen van (en voor) poezen te vinden.  Al zoekend werd ik verliefd op deze muts gebreid in de fair isle techniek:

 

Poes breien of haken

Deze techniek komt uit het noorden van Schotland en is heel simpel gezegd het breien van patroontjes met twee kleuren. Ik kon me niet bedwingen en heb met mijn paypall account het patroon van deze poezenmuts gekocht. Ik ben direct begonnen met een katoentje die ik nog had liggen.

Al breiend kwam ik erachter dat dit niet het geschikte garen is voor deze muts maar vond het toch leuk om het even te laten zien. De fair isle techniek kost enige oefening maar voor de beginnende breisters zijn er ook leuke, iets gemakkelijkere dingen te vinden op Ravelry.

Kattenpannelap

Deze kattenpannelap is niet zo moeilijk maar erg leuk te maken en bijvoorbeeld te geven. Gewoon recht en averecht breien:

Poes breien en haken

 

Mijn inspiratiemandje is weer overvol en ik kan weer even vooruit. Ik ga een poes breien of haken! Waar raak jij van geïnspireerd momenteel?

 

 

cool
Door

cool

op 29 Dec 2014

Dank u voor de patoontjes maar ik kan spijtig genoeg geen lid worden voor 1euro daar mijn man er heel hard tegen is sory

simonne vandenbunder
Door

simonne vandenbunder

op 13 Aug 2016

Hallo, ik zou de graag de mystery blanket bestellen, maar ik woon in <Belgie, is het mogelijk om deze te bestellen?

Reactie plaatsen