Kerstideetjes om te haken
Kerstideetjes om te haken

Het is inmiddels alweer december en dat is echt 1 van mijn favoriete maanden van het jaar. De kerst is altijd zo gezellig. Vinden jullie dat ook?

Ik ben voor jullie gaan zoeken naar leuke ideetjes om te haken voor de kerst

  • Onderzetters
  • Sneeuwklokjes
  • Sneeuwvlokjes
  • Rendier
  • Sneeuwpop
  • De kerstman en zijn elfjes
  • Engeltjes
  • Waxinelichtjes
  • Sterren

Ik zal hieronder 1 patroon schrijven, voor de rest kun je veel vinden op bijvoorbeeld pinterest.

KERSTMAN:

Wordt eerst in de rondte gehaakt en daarna heen en weer.
Begin met haaknld 3 mm en naturel, haak 5 l en vorm een ring met 1 hv.

TOER 1: haak 2 l, ga verder met lichtbeige en 1 l, ga verder met 6 stk om de l-ring maar plaats de naturel draad op de st in de l-ring en haak stk in lichtbeige om zowel de l-ring als de naturel draad.

Wissel naar naturel – LEES WISSELEN VAN KLEUR – knip de lichtbeige draad af en ga verder met naturel als volgt: haak 2 stk om l-ring, 1 l, 4 dstk om l-ring, 1 l, 2 stk om l-ring. Eindig de toer met 1 hv in 3e l van het begin van de toer. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!

Knip de draad af. Haak nog een deel op dezelfde manier zonder de draad af te knippen.

De rest van het patroon is te vinden bij garnstudio.

Kerstster

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
1 blaadje = haak 5 dstk in dezelfde v maar wacht met de laatste doorhaling op elk dstk = 6 lussen op de haak. Haal na laatste dstk de draad door alle 6 lussen.
Vervang aan het begin van de toer het 1e dstk in een blaadje door 4 l.

PICOT:
1 picot = 1 v, 3 l, 1 stk in 3e l vanaf de haak.
———————————————————

STER:
Haak 6 l met haaknld 3 mm en Fabel en vorm een ring met 1 hv in 1e l.
TOER 1: 1 l, 12 v in l-ring, eindig met 1 hv in eerste v.
TOER 2: Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN boven. * Haak 1 blaadje in volgende v, 6 l, sla 1 v over*, herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 hv aan de bovenkant van het 1e blaadje van het begin van de toer = 6 blaadjes.
TOER 3: 1 l, haak aan de bovenkant van hetzelfde blaadje: 1 v, 6 l, 1 v, * 6 l, haak aan de bovenkant van het volgende blaadje: 1 v, 6 l, 1 v *, herhaal van *-* de hele toer, 6 l en eindig met 1 hv in 1e v van het begin van de toer = 12 v en 12 l-lussen.

TOER 4: In 1e l-lus haak als volgt: 1 PICOT – lees uitleg boven, 1 v, 28 l (= ophanglusje), 1 picot, eindig met 1 v in dezelfde l-lus. Haak dan als volgt: * 6 v in de 2 l-lussen van 2e en 3e toer, haak in volgende l-lus 3 keer picot, eindig met 1 v in dezelfde l-lus *, herhaal van *-* 5 keer in totaal, eindig toer met 6 v in de laatste 2 l-lussen van 2e en 3e toer, 1 hv in 1e v van het begin van de toer. Hecht af.

Patroon komt ook van garnstudio.   

Wat voor dingen haken jullie voor de kerst? 

Reactie plaatsen