Paasboom versieringen
Paasboom versieringen haken

Paasboom versieringen: Over de precieze oorsprong van Pasen bestaat onduidelijkheid. Pasen is een belangrijke christelijk feest, maar er zijn mensen die zeggen dat de oorsprong van Pasen meer algemeen is, als in een feest van de lente, waarbij het ontwaken van de natuur na de winter wordt gevierd.

De paastak of paasboom die velen van ons in huis neerzetten, komt hier ook vandaan. Pasen was oorspronkelijk een vruchtbaarheidsfeest (bomen liepen uit, bloemen kwamen op, dieren gingen zich voortplanten, etc.) De paastak symboliseert dit. Hij wordt versierd met symbolen van vruchtbaarheid en lente.

Ook ik heb elk jaar een paastak in huis staan, die ik samen met mijn kinderen versier. Dit jaar ga ik weer een aantal paasversieringen haken voor aan de paastak. Deze patronen wil ik graag met jullie delen.

Ik begin met de site van Kneutsel. Op deze site staan verschillende patronen voor aan de paastak. In principe ben je klaar als je al deze haakversiersels gemaakt hebt. Lekker makkelijk!

Ik vind ze erg leuk en ga er zeker mee aan de slag.

Paasboom versieringen

Het basispatroon voor alle patronen op deze site is een ei. Een groot ei en een klein ei. Dit basispatroon wordt gebruikt om van het ei een kip, een haas, een kuikentje en een schaap te maken.

Paasboom versieringen

Paasboom versieringen

Hartstikke leuk en genoeg om een tak mee vol te hangen.

Bij Pasen horen mijns inziens ook bloemen. Deze staan leuk in de paasboom of aan de paastak. Op de site van Eccentric Lady heb ik dit patroon gevonden voor paasbloemetjes.

Paasboom versieringen

Ik heb in de kerstboom altijd wat lekkers hangen. Nou vind ik dat in de paasboom ook wel leuk. Voor dit doel ga ik deze paasmandjes haken. Deze kunnen in de boom en kunnen gevuld worden met chocolade eitjes. Het patroon komt van Drops designs, Garnstudio.

Paasboom versieringen

Pasen duurt nog even, maar ik wens jullie alvast veel voorpret met het haken van deze paashangers.

Laat je mij nog een foto van je paasboom/tak zien?

Reactie plaatsen