Een kersthuisje haken
Een kersthuisje haken

Pas was ik op mijn werk bezig met zo’n koek huisje in elkaar zetten. Dat ging niet echt van harte. Thuis dacht ik opeens, het zou toch leuk zijn als je zo’n huisje gewoon kunt haken. Tot mijn verbazing stond Pinterest inderdaad vol met patronen voor van die leuke, schattige huisjes. Ik zet hier een paar leuke links naar patronen voor je op een rij.

 Een zoet kersthuisje van pinkmambo

Via Pinterest vond ik dit zoete kersthuisje van pinkmambo.com. Het patroon wordt in 3 delen gebracht, je kunt op de tekst drukken om bij de juiste web pagina te komen.

deel 1, deel 2 en deel 3

Je hebt er wel het een en ander voor nodig, zoals karton (wel logisch natuurlijk, het huisje moet ook blijven staan), maar ik vind het een erg schattig huisje.

De uitleg is duidelijk, met veel afbeeldingen. Dit helpt mij altijd om iets te maken, omdat je dan kunt zien wat je moet doen. Voor het dak gebruik je de krokodillen steek, toevallig schreef ik daar eerder al een blog over. En mocht je nu geen roze huisje willen, dan kun je natuurlijk altijd de kleuren aanpassen. Ik vind dit huisje een hele mooie, stevige basis, waar je veel kanten mee op kunt.

Een kersthuisje via Youtube

Dit is het youtube filmpje van Sarah Beth met daarin een hele duidelijke uitleg van een gingerbread house, oftewel een kersthuisje.

Ik haak zelf eigenlijk nooit vanuit een youtube filmpje (niet handig met kinderen, die denken dan meteen dat je iets in de categorie kinderfilmpjes aan het kijken bent met als gevolg, dat ze dat willen. Teveel gedoe dus). Maar dit filmpje is wel erg duidelijk. Dit filmpje gaat over de basis van het huisje. In het filmpje kun je doorklikken naar de versiering van het huisje.

Even inschrijven en dan kun je ook dit huisje maken

Via free-crochet.com kun je dit huisje maken. Je moet je dan wel even inschrijven, maar dit is gratis en gaat snel. Hierna kun je het bestand downloaden. Dit huisje vind ik erg leuk versierd. Ook dit patroon is trouwens in het Engels. Een Nederlands patroon vinden van een kersthuisje dat is me niet gelukt. Wellicht nog een leuke uitdaging, maar dan wel voor volgend jaar. Mijn haakstapeltje is nog erg hoog, ik zal nog maar even niet aan iets nieuws beginnen.

Geen huisjes maar nog wel een aantal andere leuke patronen

Tijdens mijn zoektocht naar deze patronen vond ik nog een aantal andere leuke kerst patronen, ook van kersthuisjes, maar dan op een andere manier. Zo vond ik deze prachtige deken, van redheart.

Ik vind dit een erg leuke, sfeervolle deken. Deze zou ik zeker zelf ook nog eens willen maken.

En deze adventskalender van repeatcraferme.com vind ik ook zo leuk.

Deze wil ik ook zo graag maken voor thuis, leuk om iets in te stoppen voor de kinderen. Ik voel een klein beetje tijdgebrek aankomen, als ik dit allemaal wil maken voor volgend jaar dan moet ik misschien na kerst dit jaar gelijk maar beginnen.

Als laatste nog deze pannenlappen van garnstudio. Dit is eindelijk wel een Nederlands patroon. Ze lijken me erg leuk om als cadeautje te maken voor onder de kerstboom.

Zijn jullie al druk met het haken van kerstdecoratie?

 

Groetjes Nicole

Reactie plaatsen