Breien voor beginners door de filmpjes van koffie & wol - Breiclub.nl
Breien voor beginners

Hebben jullie dat wel eens dat je iets heel erg graag wilt leren? Maar totaal geen idee hebt waar je moet beginnen? Dat heb ik met breien.

Door de filmpjes van koffie & wol ben ik het gaan leren. 1 van de presentatrices kon ook niet breien, en is het daar gaan leren. Met haar ben ik per week verder gegaan met haken. De filmpjes zijn te vinden via deze link:

En om verder te gaan met het breien, ben ik voor jullie opzoek gegaan naar leuke beginners patronen.

Drops 147 31

breien voor beginners

 

Dit vind ik persoonlijk een heel leuk patroon van drops design. Deze kan ik zelf ook breien, want ik heb alleen nog maar het rechte breien onder de knie.

Drops 140 46 Anna

breien voor beginners

PONCHO

Patroon: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5795&cid=10#pattern_content

Maat: Één-maat

Maten: ongeveer 33 x 105 cm

Materiaal: DROPS POLARIS van Garnstudio 500 gr. kleur nr. 05, grijsbruin

DROPS RECHTE BREINLD 12 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 8 st x 10 nld in tricotst = 10 x 10 cm

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld): brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD:  Als u met een nieuwe bol Polaris begint, verbind dan de nieuwe draad en de oude draad als volgt: Splijt het uiteinde van de laatste 15 cm draad, knip een deel weg (dun de draad als het ware uit). Doe hetzelfde met de eerste 15 cm van de nieuwe draad. Leg de twee draadeinden op elkaar zodat ze samen even dik zijn als een normale draad en ga zo verder met breien. Zo is de overgang naar een nieuwe bol onzichtbaar.

PONCHO: Wordt heen en weer gebreid op de nld.

Lees TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD!

Zet 26 st op met nld 12 mm en Polaris. Brei als volgt – aan de goede kant: 2 st in RIBBELST – zie uitleg boven, * 2 st r, 2 st av *, herhaal van *-* en eindig met 2 st r en 2 st in ribbelst. Ga zo verder tot het werk ongeveer 105 cm meet, kant af met recht boven recht en averecht boven averecht.

AFWERKING: Naai de afkantrand samen met een lange zijkant met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen (de andere lange kant vormt nu een punt middenvoor).

Het bovenstaande patroon wil ik zelf ook gaan maken. Als ik hem af heb, zal ik hem in de reacties gaan plaatsen.

Hebben jullie nog leuke patronen?

breien voor beginners

Foto: Echtstudio

Gerda
Door

Gerda

op 26 Mar 2017

De Anna is heel leuk, maar dan moet je wel averecht gaan leren😉, maar dat gaat vast goedkomen!

Reactie plaatsen