Kirsten Ballering
Interview  met Kirsten Ballering

Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging van Selden Sa een atelier en wolwinkel van Nynke Seldenrijk te Franeker (Frl.). Meet & Greet met Kirsten Ballering, ontwerpster van Scheepjes Cal 2017!

Ik had wel interesse. Ik had een pakket/kit  Rainbow aangeschaft en was begonnen met deze Cal.

…en daarnaast:

  • meedoen met een Meet & Greet vind ik erg leuk.
  • Je ontmoet creatieve mensen … in een mooie kleurrijke “snoep” winkel!!

Helemaal goed.

  • En ik dacht … als het kan … wil ik Kirsten graag wat vragen stellen … interviewen!!

Zogezegd zo gedaan. Toen ik aankwam zaten er al enige dames te handwerken. Nynke de eigenaresse had alles keurig voor elkaar. Kirsten was al aanwezig en opende de middag.

Kirsten had een Make & Take gemaakt. Er lagen allemaal bolletjes Catona in allerlei kleuren klaar.

Kirsten Ballering

Er waren dames, die met het workshopje meededen, waar onder ik zelf ;-)  en dames die verder gingen met de shawl/Cal. Gezellig.

Kirsten had haar shawls mee genomen die we konden bezichtigen en bewonderen.

Zo ook een paar dames. Er waren vele verschillende shawls in allerlei kleurstellingen. Sommige shawls met een persoonlijke touch. Mooi hoor!

Na een tijdje heb ik Kirsten gevraagd voor een interview.

Kirsten Ballering

Hoe ben je in aanraking gekomen met haken en wanneer was dat?

Kirsten vertelde dat ze 7 jaar geleden voor haar studie, bio medische wetenschap, in Zweden was. In Stockholm zag ze hele mooie haakprojecten. Waar onder een mooie deken die haar erg aan sprak.

Ze was op slag verliefd. Ze wilde zich  graag in het haken verdiepen. Via een hobbyclub kwam ze verder in de “haakwereld”. Daar leerde ze de technieken en zo begon het haken …

Ze haakte een Granny-Square-deken. In haar favoriete Rainbow kleuren! Mensen zagen wat ze gemaakt had en raakten  geïnteresseerd hierdoor en vroegen naar het patroon hiervan.

Kirsten sprong hierop in als ontwerpster en zo ontstond ook het blog.

Scheepjes vroeg haar een tijdje  terug of ze een Cal wilde maken.

Kirsten vond dit een uitdaging en ging eerst voor een deken maar na enig overleg werd het een (grote)  shawl. Ze is er een jaar mee bezig geweest. Het ontwerp is mooi en met het Scandinavisch borduurwerk uniek! Hygge, wat gezelligheid betekent past daar perfect bij!

De Cal is nog bezig en Kirsten is er nog druk mee. De Cal is wereldwijd bekend. Dit is prachtig natuurlijk voor een ontwerpster!

Ik bedankte haar voor het gesprekje en wenste haar succes met alles wat nog komen gaat ;-)

Met dank aan Nynke Seldenrijk (Selden Sá) voor haar gastvrijheid !

Ben jij ook met de Scheepjes Cal  2017 bezig?

Groeten,

Ingrid

www.hobbydingen.wordpress.com

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen
Your information is safe with us