Cal Hygge, geïnspireerd door traditionele Scandinavische designs
Scheepjes Cal 2017 - Hygge sjaal

Cal Hygge: “Hygge” (spreek je uit als ‘Hoe-ga’) komt uit Denemarken, het betekent gezelligheid. En wat is nou gezelligheid, dat is natuurlijk gezellig op de bank onder een warme deken met een kop warme chocolademelk en een brei of haakwerkje. Maar gezelligheid is ook lekker eten, je lekker warme trui aan, met vrienden herinneringen ophalen. Dat is allemaal Hygge.

Designer Kirsten Ballering van het blog Haak Maar Raak, heeft samen met Scheepjes een prachtige Cal ontworpen. Geïnspireerd op Scandinavië. In deze Cal wordt gebruik gemaakt van Scheepjes Stone Washed gecombineerd met Catonagarens. Het patroon is geïnspireerd door traditionele Scandinavische designs en is versierd met haakmotieven en kruissteken.

Cal Hygge

De Cal gaat op woensdag 15 Februari van start en duurt 13 weken. Iedere woensdagmiddag krijg je een gedeelte van het patroon in de vorm van een pdf. Daarbij horen ook video’s zodat iedereen alles goed kan volgen. De video’s worden gemaakt door blogster Esther bekend van www.itsallinanutshell.com.

De bestanden zijn te downloaden via de Nederlandse facebookpagina, de internationale facebookgroep en via scheepjes.com.

Cal Hygge

Van deze Cal zijn er vier kleurthema’s beschikbaar: Regenboog, Pastel, Juweel en The Danish Mermaid. The Danish Mermaid is extra toegevoegd als limited edition. De pakketten zijn bij heel  veel winkels te verkrijgen o.a. bij

–          http://www.amarice.be/

–          http://www.wolhuisje.nl/webwinkelwolhuisje/

–          http://www.carosatelier.nl/

–          http://www.knotje.nl/

–          https://www.handwerk.nl/

–          https://www.crcouture.nl

–          https://www.hobbyshop-online.nl

Cal Hygge

Het pakket heeft als inhoud:

–          10 bollen Scheepjes Stone Washed (78 % katoen, 22 % acryl)

–          11 bollen Scheepjes Catona 25 gram (100 % katoen gemerceriseerd)

–          1 postcard

–          1 flyer

–          1 organzazakje met accessoires: 1 Hygge knoop, 1 zilverkleurige Eland bedel, 1 stekenmarkeerder in de vorm van een hartje, 1 borduurnaald, 2 houten ijskristallen.

De sjaal wordt ongeveer 1.80 / 1.90 m lang en 36 cm breed. De aanbevolen haaknaald is 4 1/2 . De prijs ligt rond de 45 Euro, bij de ene winkel zal het iets meer zijn en bij een andere iets minder.

Cal Hygge

Ikzelf vind de Rainbow het mooiste qua kleur.

Welke vinden jullie het mooiste?

Tot volgende week weer.

Groetjes Belinda.

nelleke
Door

nelleke

op 29 Jan 2017

Ik ben nog niet zo'n bedreven haakster. Zou ik toch zo'n hygge kunnen haken.

Jannie
Door

Jannie

op 29 Jan 2017

Ik denk er nog even over na, ben namelijk nog steeds aan mijn Zeeuwse Meebrei-deken bezig.

Joke Schipper
Door

Joke Schipper

op 29 Jan 2017

ik ben een hartjes deken aan het maken heb het al 20 duizend keer uit moeten halen omdat de bolletjes niet goed uitkwamen. enig excuus is dat dit mijn eerste haakwerk is,.

Siny
Door

Siny

op 29 Jan 2017

Heb de Rainbowwarrior besteld, vind hem prachtig! Op de Facebookpagina wordt gezegd dat ie ook voor beginners wel te doen is. Er is in ieder geval ruim hulp voorhanden op die pagina!

Siny
Door

Siny

op 29 Jan 2017

Haha, automatische spellingscorrector. Rainbow natuurlijk....

Wellens Lies
Door

Wellens Lies

op 30 Jan 2017

Op de sites die u aangeeft om ze te bestellen, is alles uitverkocht. Spijtig! Zal iets anders moeten zoeken...

ingrid Groenewegen
Door

ingrid Groenewegen

op 06 Feb 2017

Wat een geluk dat ik al vroeg besteld heb en wel 2, Jewel en the Danish Mermaid. Mag ze alle 2 maken, 1 voor schoonzus en 1 houd ik zelf. Wacht met spanning. Heb er zin in.

Reactie plaatsen