Last Dance on the Beach, een bijzondere CAL - Breiclub.nl
Last Dance on the Beach

Afgelopen voorjaar maakte Scheepjes een enorm bijzondere CAL bekend. Deze prachtige deken werd als eerbetoon en liefdevolle herinnering aan ontwerpster Marinke Slump door 12 vriendinnen van haar verder afgemaakt.  De “Last Dance on the Beach” CAL is  dan ook een zeer mooie en gevoelige CAL geworden ter nagedachtenis aan Marinke.

Toen ik over deze bijzondere deken las was ik ervan overtuigd dat ik deze wilde gaan maken. Al enige tijd was ik op zoek naar een mooi en bijzonder cadeautje voor mijn lieve vriendin Jeanette en dit was het ultieme cadeau, een handgemaakte deken!

Er waren 3 verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar:

-Dance in the Sea

-Dance in the Rain

-Dance under the Stars

 Alle drie de combinaties waren in een basiskit of een luxe kit verkrijgbaar.

 Jeanette vond de blauwe en groene kleurtjes van het Dance in the Sea pakket erg mooi en voor mezelf heb ik besloten zelf kleurtjes samen te stellen.

 Elke week werd een patroon van een lapje van gemiddeld 19 x 19 cm online gezet. Dit patroontje zou dan 4x gemaakt worden. Het doel na 12 weken was om een totaal 12 x 4 = 48 lapjes te hebben.

Een leermomentje voor mezelf was dat ik bij de start van het project de illusie had dat ik gemakkelijk 8 lapjes (4 voor m’n vriendin en 4 voor mezelf) zou kunnen maken. Algauw kwam ik tot de conclusie dat dit toch een behoorlijke opgave was en ik besloot  dan ook om voorlopig mijn eigen deken achterwege te laten.

Ik vond het een superleuk project, maar soms ook behoorlijk pittig. Het lastige aan deze deken vond ik om de lapjes qua afmeting gelijk te krijgen. Doordat  iedereen een andere hand van haken heeft en de wekelijkse patronen door andere dames waren ontworpen was dat af en toe een behoorlijke maar zeker geen onmogelijke uitdaging!

Met hulp van de duidelijke patroonbeschrijving en de wekelijkse filmpjes van Esther van “its in a nutshell” is het dan ook gelukt!

Last Dance on the Beach

 

De deken is supermooi geworden en erg gewild in “huize Jeanette”.

Om het restant van de garens op te maken was er ook nog een bonuspatroon.

Een superleuk kussen in de vorm van een hartje. Dit hart heb ik uiteraard ook gemaakt. De omtrek van het gehaakte hart heb ik gebruikt voor een binnenkussen. Een week of 4 geleden heb ik het kussen aan Jeanette gegeven. 

 Last Dance on the Beach

 

Last Dance on the Beach

 

Heb jij na het lezen van mijn blog interesse om de deken te gaan maken? De patronen vind je o.a. hier op de website van Scheepjes of via deze facebookgroep. De filmpjes kun je hier vinden.

Scheepjes heeft aangekondigd dat dit jaar een nieuwe CAL komt, houd dus vooral de website in de gaten!

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie creaties.

Deel je vooral op de sociale media facebook en op instagram onder 2016lastdanceonthebeach, #handmadecreative.

Reactie plaatsen