vlinders in allerlei kleurtjes
Van bloem naar vlinder…

Ik vind vlinders zo mooi. Zo fijntjes en zo kleurig. Ik heb een zwak voor vlinders. Helaas is het ook zwak gesteld of gaat het  niet zo goed met de vlinders. Er komen steeds minder vlinders voor. Dat is zeker jammer.

In onze tuin proberen we planten en bloemen neer te zetten die vlinders en bijen aantrekken. Zoals de vlinderstruik, die als die bloeit, echt bomvol vlinders zit. Binnenkort gaan we een bloemenmengsel speciaal voor de vlinders en een beetje voor ons zelf in de tuin, zaaien. Houden we de natuur in ere of eigenlijk in herstel!

Onze jongste dochter wilde een aantal jaren geleden (ook) graag leren haken. Wij, oudste dochter en ik, zaten gezellig te haken … jongste dochter werd aangestoken … prima toch ;-)

Waar kun je dan mee beginnen? Even op Pinterest gekeken. Waar houdt ze van? Wat wil ze graag maken wat niet te moeilijk en leuk is?

We kwamen direct deze vlinders tegen. Met onze liefde voor de vlinder, helemaal goed. Een niet te kleine of grote haaknaald uit kiezen en haar favoriete kleur garen en daar ging ze.

Bijgestaan door ons … erg gezellig en het resultaat mocht er zijn. Ze had er schik in. En wij ook.

Fijn zo met elkaar aan de haak!

Zie hier de link naar het vlinder patroontje. Dit patroontje is een vlinder met mooie punt vleugels.

Het patroontje is duidelijk beschreven en het is een beetje toveren van een bloem naar een vlinder. Toepasselijker kan niet … toch!?

Onze dochters en ik raakten aan de haak en maakten vele vlinders in allerlei kleurtjes. De oudste dochter haakt wat strakker en ik losser zo kwamen er vele soorten en maten vlinders uit onze haaknaalden ;-)

Toen bedacht ik dat het leuk zou zijn om de vlinders ergens op te hangen of op te plakken.

Ik deed ze op een tak. In één van mijn vorige blogs schreef ik over de “paas” tak met de bloemenslingers. Hier konden zeker wel wat gekleurde vlinders bij. Het staat erg vrolijk.

Je kunt ook een vlinder op een schilderijtje plakken. Genoeg keus. Wat je maar leuk vind.

Het patroontje van de vlinder is een mooi beginners item en zeker verslavend om  te maken.

Wat “vlindert” er uit jouw haaknaald?

Groet, Ingrid

www.hobbydingen.wordpress.com

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen
Your information is safe with us