Lossen en Vasten Cal, najaar 2016,door Joke ter Veldhuis - Breiclub.nl
Lossen & vaste cal 2016

Eind september 2016 is er een najaars cal begonnen waar ik aan mee doe, de Lossen en Vasten Cal. Deze mooie cal is ontworpen door Joke ter Veldhuis. In het voorjaar was er ook al een cal door haar ontworpen, die heb ik ook gemaakt.

De voorbereidingen voor de najaars cal verliepen goed, bij de eerste cal moest Joke nog zorgen dat het bij iedereen bekend werd. Ze heeft daarvoor contact gezocht met een aantal winkels om een Meet & Greet te regelen. Daar hebben de winkels aan meegewerkt en zo is het bekend geworden.

lossen-en-vasten-cal-1

Joke is ook een facebookgroep begonnen, waar de patronen op komen te staan. Daar werd massaal gevraagd om een tweede cal.

Lossen en Vasten

Het idee voor de najaars cal had ze al tijdens de eerste cal. Ze wist ongeveer al hoe het moest worden, alleen moest het nog uitgewerkt worden. Zo ontstond er na uren, dagen, weken haken, uithalen, stralende ogen en af en toe een traan de deken voor haar. Haar gezin vond hem ook mooi, en wat stoerder als de eerste cal.

Ze dacht dat ze het met deze cal rustiger zou krijgen maar niets was minder waar. Gelukkig kreeg ze hulp van twee dames, waaronder haar vriendin, haar steun en toeverlaat. Deze dames hebben een aantal granny’s gehaakt voor de deken. Haar jongste zoon heeft geholpen met het ontwerpen van de stickers voor op de dozen.

Lossen en Vasten

Bij deze cal horen ook filmpjes van de steken, die heeft ze samen met haar middelste zoon gemaakt. De website heeft Joke samen met haar oudste zoon gemaakt.

Lossen en Vasten

Na het publiceren van de cal stroomden de positieven reacties alweer binnen, en geniet Joke met volle teugen. Na 1 dag werden de eerste foto’s alweer geplaatst.  In het begin lukte het mij aardig om bij te blijven. De cal is alweer afgelopen en er is zelfs ook alweer een kussen ontworpen voor bij de deken. Mijn deken is nog niet af, ik moet de grannyrand nog maken. Maar ik vind hem nu al super mooi. Dat heeft Joke weer mooi gedaan. Ik maak hem trouwens in de eerste kleur op de foto.

Lossen en Vasten

Hebben jullie ook al eens iets gehaakt van Joke?

Tot volgende week.

Groetjes Belinda

Agnes
Door

Agnes

op 26 Feb 2017

Ik heb de deken van vorig voorjaar gemaakt. Prachtig!

Marijke
Door

Marijke

op 06 Mar 2017

Hallo! Kan ik ergens ook het patroon vinden voor deze deken? vind hem supermooi!

Tanja Wijntjes
Door

Tanja Wijntjes

op 27 Mar 2019

Is het nog mogelijk om aan het patroon te komen ik ben bij week 10 gebleven

Reactie plaatsen